TIME TRAVELLERS
20 Years of Žagar

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

2021. május 29. szombat 20:00

TIME TRAVELLERS

20 Years of agar

- 20 év időutazás 2 órában a Žagarral -

2021. szeptember 17. péntek 19:00 (esőnap: szeptember 19.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Idén 20 éves a Zságer Balázs vezette Žagar. Megalakulásuk óta megalkuvás nélkül, bátran járják saját útjukat, és inspiráló, felemelő világot teremtenek a közönségnek.

A 2000-es évek elején a Local Broadcast c. debüt albumukkal azonnal kivívták az elektronikus zenei színtér elismerését. A Szezon és a Wings of Love közönségsikerei után a Light Leaks c. lemezük számos nemzetközi blogon visszhangra talált, számaikat több brit rádió, köztük a BBC is játszotta. A csapat számos európai nagyvárosban játszott már, a Depeche Mode előzenekaraként is felléptek. Számos filmben illetve TV-sorozatban hallhatóak a zenéik (pl. CSI helyszínelők). Számaikat olyan neves producerek remixszelték, mint Marcus Henrikkson aka Minilogue, Moonbootica vagy Terry Lee Brown Jr. Nemrég egy izgalmas stúdió albummal tértek vissza az európai elektronikus zenei vérkeringésbe.

Nem nagyon szeretem a visszatekintéseket, mindig is inkább a jelen és az előrehaladás mozgatott. A zeneírás számomra olyan mint a friss levegő, ha nem csinálhatom megfulladok. Csinálni valami újat ami újra és újra lázba hoz - szerintem ez minden művész lételeme, csak így lehetek hivatásszerűen zenész. Ez alkalommal mégis visszatekintünk egy kicsit, vagy legalábbis utazunk egy kicsit az időben - leporoljuk a régi grúvokat és eljátszunk olyan számokat mint a Bitter Jollity, Estern Sugar vagy a Taste of Snow - utazzatok velünk Ti is!" - Zságer Balázs

A 20-ik jubileum alkalmával újra összeáll az öttagú csapat. A Zságer testvérek és Lázár Tibor mellett Ligeti Gyuri és DJ Bootsie is ott lesz Margitszigeti nagyszínpadon. Ezt az alkalmat egy kivételes és rendhagyó koncerttel szeretnék emlékezetessé tenni. A koncert repertoárja az elmúlt húsz év legismertebb Žagar számaiból illetve koncert kedvenc átdolgozásaiból épül fel. Olyan ikonikus dalok csendülnek majd fel mint a Bossa Astoria, Eastern Sugar vagy a legnagyobb Žagar sláger, a Wings of Love. Mindez olyan vendégművészekkel mint az Underground Divas (Péterfy Bori, Németh Juci, Hodosi Enikő, Kutzora Edina), Kama (Mary Popkids), Bukky (ének), Zahár Fanni (fuvola). A Margitszigeti Szabadtéri színpadon tehát 20 évet átívelő időutazást élhet át a közönség, egy igazi all-star koncerttel.

Fellépők:
Zságer Balázs - elektronika, billentyűk
Zságer-Varga Ákos - elektronika, bass
Lázár Tibor - dob
Ligeti Gyuri - gitár, ének
DJ Bootsie - scratch

Vendégművészek:
Underground Divas (Péterfy Bori, Németh Juci, Kutzora Edina, Hodosi Enikő)
Kama (Mary Popkids) – ének
Bukky - ének
Zahár Fanni - fuvola
Katona Kati - vizuál