Margitszigeti Színház

A Margitszigeti Színház az ország legexkluzívabb szabadtéri nyári színháza, amely Budapest szívében, a Duna által körülölelt Margitsziget csodálatos természeti és épített környezetében található.

A Margitszigeti Színház az udvarán álló műemlék Víztoronnyal az ország és Budapest gazdag kulturális tartalommal és jelentős turisztikai vonzerővel bíró nyári színháza, amely a minőségi szórakoztatás elkötelezettje, kínálatában a kulturális tartalom és érték együtt van jelen.

Az 1938-ban épített, közel 3000 férőhelyes, saját kikötővel rendelkező margitszigeti nagyszínpad a nyári hónapokban Budapest legnagyobb összművészeti fesztiváljának ad otthont.

A Margitszigeti Nyári Fesztivál az ország leghosszabb és legszínesebb kulturális fesztiválja, amely május, június, július és augusztus hónapokban több mint hetven programot kínál nagyrészt saját bemutatóként, számos műfajban a hazai és a külföldi látogatóknak, megszólítva a család minden korosztályát. 

A kőszínházak zárása és nyitása közötti időszakban a Margitszigeti Színház átveszi a kőszínházi évadban aktív művészeti intézmények és szolgáltatók szerepét. A fesztivál műfajokban gazdag kínálatával folyamatosságot biztosít a főváros kulturális életében, erősítve Budapest, a négy évszak és a kultúra fővárosának rangját és hírnevét.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad az ország egyik legrégebbi épített, egyben vezető szabadtéri színpada, amely látványos nagy előadásoknak ad otthont – opera, operett, operagála, balett, kortárs tánc, musical, klasszikus zene, filmzene, jazz, pop, crossover koncert, világzene, folklór műfajokban.

A turisztikai főszezonban színpadra állított opera, musical, tánc és prózai előadások, komolyzenei, szimfonikus, könnyűzenei és jazz koncertek a legkiválóbb hazai és külföldi művészek, társulatok közreműködésével valósulnak meg.

A Margitszigeti Színház rendszeresen együttműködik a legnevesebb hazai művészeti intézményekkel. Partnerei többek között a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Filharmonikusok, Magyar Rádió Zenei Együttesei, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Budapest Symphony Orchestra, azÓbudai Danubia Zenekar a Győri Nemzeti Színház, a Kecskeméti Nemzeti Színház, a Veszprémi Petőfi Színház, a Duna Művészeti Társaság.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad a hazai sztárok és világsztárok nemzetközi találkozóhelye. A világjárványt megelőző években mind a színpadon, mind a nézőtér soraiban jelentősen megnőtt a külföldi vendégek száma és reményeink szerint újra visszatérnek.

Az elmúlt évek néhány fellépő hazai és külföldi művésze: Kocsis Zoltán, Snétberger Ferenc, Rost Andrea, Miklósa Erika, Lajkó Félix, Kesselyák Gergely, Bretz Gábor, a Budapest bár zenekar, Yuja Wang, Hilary Hahn, Boban Markovič, Ron Carter, Stanley Jordan, Stacey Kent, a Monte-Carlo Balett, a londoni Globe Színház, a Béjart Ballet Lausanne, a Maribor Ballet, a többszörös Grammy-díjas Soweto Gospel Choir, a Pink Martini együttes, a Buena Vista Social Club, Élodie Frégé és olyan világsztár operaénekesek mint Piotr Beczala, Aida Garifullina, Erwin Schrott, Béatrice Uria Monzon, Maria Agresta, Francesco Meli.

A nyári hónapok alatt kilátóként és Visual Art Galériaként működő margitszigeti Víztorony a kulturális turizmus nyári attrakciója.

Adottságait tekintve a Margitszigeti Szabadtéri Színpad Közép-Kelet Európa egyik legszebb játszóhelye. Küldetését betöltve alkalmassá vált arra, hogy nemzetközi színtéren is elfoglalja méltó helyét Salzburg, Verona, MörbischChorégies d’Orange és Castell dePeralada nyári szabadtéri színházainak sorában.

Önt is várjuk szeretettel!