Közlekedés

Közlekedési információk

TAXI

A Margitszigeti Színház előadásokra

HAJÓJÁRAT

MAHART Passnave színházi hajójárat

PARKOLÁS

A Margitsziget északi, fizető parkolója folyamatosan, minden évben a színházlátogatók rendelkezésére áll

BKV

A BKV járatain kényelmesen juthat el a helyszíneinkre

Taxi

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Fővárosi Közgyűlés módosította a 30/2010. (VI. 4.) számú önkormányzati rendeletét, melynek értelmében az 5E, vagy 5N környezetvédelmi osztályba sorolt taxi behajthat a Margitsziget védett övezetbe, így a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratáig is!
Az egyéb környezetvédelmi besorolással rendelkező taxik a Margitszigeti Nagyszálló és Termálszálló közös parkolójának déli részéig szállíthatják utasaikat. A parkoló 10 percig ingyenesen használható minden személyautó, így a taxik számára is.

MAHART Passnave színházi hajójárat

A színházi hajójárat csak aznapra szóló színházjeggyel vehető igénybe. Oda- és visszaútra érvényes. Ára: 1800 Ft, bármely kikötőben történő felszállás esetén. A menetrendről itt tájékozódhat:

Menetrend a 19 órás előadás kezdéshez
Vigadó tér (5-ös kikötő) indul 17:45
Batthyány tér (1-es kikötő) 17:55
Szent István park (1-es kikötő) 18:10
Margitsz. Szabadtéri Színpad és Víztorony érkezik 18:20
   
Színháztól visszafelé

Margitsz. Szabadtéri Színpad és Víztorony indul

Előadás befejezése után 20 perccel.

Menetrend a 20 órás előadás kezdéshez
Vigadó tér (5-ös kikötő) indul 18:45
Batthyány tér (1-es kikötő) 18:55
Szent István park (1-es kikötő) 19:10
Margitsz. Szabadtéri Színpad és Víztorony érkezik 19:20
   
Színháztól visszafelé

Margitsz. Szabadtéri Színpad és Víztorony indul

Előadás befejezése után 20 perccel.

Menetrend a 21 órás előadás kezdéshez
Vigadó tér (5-ös kikötő) indul 19:45
Batthyány tér (1-es kikötő) 19:55
Szent István park (1-es kikötő) 20:10
Margitsz. Szabadtéri Színpad és Víztorony érkezik 20:20
   
Színháztól visszafelé

Margitsz. Szabadtéri Színpad és Víztorony indul

Előadás befejezése után 20 perccel.

A hajók indulása az előadások kezdetéhez igazodik. Az előadás után 20 perccel indulnak vissza a kikötőből, folyamatos feltöltéssel.

A kikötők, ahonnan a hajók indulnak:

Vigadó tér (5-ös kikötő)

Batthyány tér (1-es kikötő)

Szent István park (1-es kikötő)

kikötő, ahova a hajók érkeznek: Margitszigeti Szabadtéri Színpad és Víztorony

PARKOLÁS

A Margitsziget északi, fizető parkolója folyamatosan, minden évben a színházlátogatók rendelkezésére áll.

A 278 férőhelyes parkoló közönség általi igénybevétele a nyári időszakban, de különösen a hétvégi estéken kiemelten magas, emiatt a színházi előadásokra érkezőknek továbbra is a közösségi közlekedést és a színházi hajójáratot javasoljuk.

A gépjárművel érkezők a parkolóban található szabad férőhelyek számáról az Árpád hídról a Margitszigetre történő lehajtás előtt a hídon mindkét oldalon elhelyezett ledes kijelzőkről tájékozódhatnak.  A parkolóban rendelkezésre álló szabad férőhelyek számát a Közút Figyelő mobilalkalmazás segítségével is ellenőrizhetik, mely ingyenesen letölthető Android és IOS operációs rendszerrel működő mobiltelefonokra egyaránt.

A parkolási díjat a három fizetőautomata egyikénél készpénzben vagy bankkártyával fizethetik ki. Elérhető továbbá a mobiltelefonos díjfizetési szolgáltatás is, mely jelenleg a TELEKOM és a VODAFONE ügyfelei részére biztosít SMS-ben történő díjfizetést. A jegy sorszámát vagy a gépjármű rendszámát elküldve a 06 30/70 7635572 telefonszámra, illetve a NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT (www.nemzetimobilfizetes.hu), vagy a VOXPAY (www.voxpay.hu) weboldalán történő regisztráció és egyenlegfeltöltés vagy bankkártyaszám megadása, illetve az applikáció letöltését követően van lehetőség a díjfizetésre. A parkolóban a fizetőautomaták pavilonján tájékoztató táblák vannak kihelyezve, melyek tartalmazzák a mobileszközös díjfizetéshez szükséges zónakódot és a fizetési információkat.

A parkoló területén a Budapest Közút Zrt. Közlekedési Igazgatóságának munkatársai továbbra is 24 órában állnak vendégeink rendelkezésére.

BKV

Margitszigeti Szabadtéri Színpad és Víztorony

Villamossal
- a Margit-híd felől: 4-es vagy 6-os villamossal a szigeti bejáróig, onnan a 26-os busszal a Szabadtéri Színpad megállóig, vagy gyalogosan

Busszal
- az Árpád-híd felől: Budáról a 106-os busszal a szigeti bejáróig, onnan a 26-os busszal a Szabadtéri Színpad megállóig, vagy gyalogosan
- a Nyugati pályaudvartól: 26-os busszal a Szabadtéri Színpad megállóig

A 26-os autóbusz sűrűbben közlekedik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadásai idején

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad nyári rendezvényeinek napjain, az előadások előtt – a helyszín kényelmesebb megközelítése érdekében – a szokásosnál gyakrabban jár a 26-os busz, valamint az előadásokat követően a hazautazás is biztosított, mert sűrítő buszjáratok indulnak a Szabadtéri Színpad megállóhelytől az Árpád híd és a Nyugati pályaudvar végállomás felé, a 26-os járat megállóinak érintésével.

Az előadások végén a Nyugati pályaudvar felé közlekedő 26-os autóbusz a Szabadtéri Színpadtól a Nyugati pályaudvarig, az Árpád híd felé közlekedő autóbusz a Szabadtéri Színpadtól Árpád hídig, a 26-os autóbusz valamennyi érintett megállójában megáll. Az előadásokról hazautazva, a 26-os autóbuszról az M3-as metróra és a villamosra átszállva, a később végződő előadások esetén pedig a 26-os autóbusz végállomásaitól az éjszakai hálózat járataival kényelmesen elérhető a város valamennyi pontja.