Üzenet a fiataloknak: válassz opera, musical vagy balett történetet!

A színházunk fontos üzenetet ad át a nyári a szezon tapasztalatai alapján közönsége, azon belül is a fiatalabb generáció számára. Felmérésének alapján megállapítottuk, hogy a fiatalok színházba járási, kikapcsolódási szokásai az elmúlt években jelentősen megváltoztak. Az online tér egyre nagyobb mértékű jelenléte, a zenei fesztiválok vonzása mellett elvitték a fókuszt a tartalmas, színházi élményszerzéséről. A fiatalok távolabb kerültek a színháztól, különösképp a klasszikus műfajoktól. A távolság áthidalására a szorosabb kapcsolat megteremtésével „Színház+” csomaggal szólítjuk meg a középiskolás, a főiskolás korú fiatalok és egyetemistákat az egyedi, csábító nyári ajánlatunkkal.

A fent említett „mikro-felmérés” hasznos információt adott számunkra a fiatalok igényeiről, mely alapul szolgált a 2022-os szezonra kínált „Színház+” programcsomag létrehozására. A kísérleti projekt a fiatal korosztály számára került kialakítása abból a célból, hogy – a musical mellett – az opera hatalmas drámai hatású élő zenei élményét, és a táncos testével megfogalmazott varázslatos balettelőadások érzelmes és kifejező látvány világába csábítsa a látogatót. Forradalmi programunk 3 eltérő zenés műfajban 5 előadásból álló projekt-csomag, mely a szabadválasztással egyedi és célzott jegyvásárlási lehetőséget kínál a különböző műfajban meghirdetett dramatikus előadásokra.

A csomag előadásai: A Mozart! és Elisabeth musicalek, Puccini: Tosca és a Verdi: Attila opera, valamint a Maribor Balett Carmina Burana és a Tavasz ünnepe balettelőadás. 

„A Margitszigeti Színház küldetése, hogy az ifjabb generációval megszerettesse a színházat, vonzóvá tegye számukra a szabadtéren átélhető élményt az opera és a balett estek alkalmával a Margitszigeten. a Színház célja, hogy minél több fiatal válassza a kikapcsolódásnak ezt a formáját, fedezze fel a felszabadító közösségi élményt, a „Színház+” csomagban kínált előadásokon. Közös érdek, hogy a fiatalok, a jövő generációja, a saját tapasztalásuk alapján legyenek a jövő színházlátogatói, akár az első meghatározó színházi-közösségi élmény által itt Margitszigeti nyári színházban. Legyen a Margitszigeti színház előadása egy meghatározó nyári kaland része, ahol a klasszikus műfajok sokszínűségével a történetmesélés komplex élményével találkozhatnak – nyilatkozta Bán Teodóra a Margitszigeti Színház igazgatója és művészeti vezetője. 

Mi a „Színház+”?

A Margitsziget természeti és történelmi környezetébe ágyazott szabadtéri színházban az operák nagyívű dallama vagy a balettek a test, a mozgás által elmesélt a történetei, a musicalek dinamikus világa mind külön és együtt páratlan és komplex élményt kínálnak. Küldetésünknek érezzük, hogy megszólítsa a fiatalokat, hogy a „Színház+” csomaggal betekintést nyújtson szabadtér és a színház harmonikus világba. Az exkluzív csomag része továbbá, hogy az előadásra megváltott jeggyel a fiatalok részt vehetnek egy vezetett backstage és stage látogatáson, ahol a művészekkel való személyes találkozásra is akad lehetőségük.

Az opera, a balett és a musical nagykövetei

Az erre a nyárra elindított vonzó és ösztönző kísérleti programhoz, a három műfajhoz, három elismert kiválóság támogatását kértük. Olyanokét, akik mindhárman kiváló mesterei az általuk mesterfokon képviselt műfajoknak. Ők Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt-díjas opera-énekesnő, Feke Pál, Junior Príma és Artisjus-díjas színész és énekes, valamint Bajári Levente, Harangozó Gyula-díjas magyar táncművész, a Magyar Állami Operaház első magántáncosa.

Azoknak, akik a programban részt kívánnak venni, regisztrálniuk kell  jegy@margitszigetiszinhaz.hu email címen, majd válaszlevélben kapják meg az egyedi jegyvásárláshoz szükséges kód-kulcsot. 

Kérésünk mindezért cserébe csupán annyi, hogy meséljék el a színházi élményeiket minél több embernek, barátaiknak és egy-egy mondatban a közösségi médiában osszák meg az előadásból rögzített fotókkal.