A Budapest Bár zenekar minden nyarat méltóképp búcsúztat egy hatalmas nyárzáró koncerttel a Margitszigeten. Most is így tesznek augusztus 30-án.

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak.

Az együttes egyik oszlopos tagjával, a fantasztikus énekesnővel, Behumi Dórival készült egy interjú a koncert kapcsán.

Hogyan kerültél be a zenekarba?

Ez egy nagy vágy volt a részemről, hogy a Budapest Bár tagja lehessek. Farkas Robival, a zenekar vezetőjével dolgoztunk a Müpában egyszer egy projekten, akkor a csapat még csak 1 éve létezett.  A közös munka alkalmával megemlítettem neki, hogy én itt vagyok, gondoljon rám, ha új énekesnőre lenne szükség a formációban. Úgy tűnik, ez esetben találkozott a kereslet és a kínálat, aminek nagyon örülök.

A Margitszigeti Színházban augusztus végén mire készülhet a közönség?

A nyár kiemelt koncertje lesz a margitszigeti, nagyon készülünk, ilyenkor mindig van valami különlegesség, hisz a helyszín maga is különleges. Nagyon szeretjük, hogy a hely adottságainak köszönhetően lehet mozgalmasabb dalokat is játszani, de a színházi jelleg miatt beleférnek a drámaibb dalok is. Mind a kétféle hangulatból mutatunk majd valamit! Nem tipikus fesztiválos dalokkal készülünk, hanem a színházi hangulatot ragadjuk meg. Persze azért pörgésre is lehet majd számítani. Reméljük ez a meleg kitart még és jó időnk lesz.

Hogy telik a nyarad?

Mi munkával töltjük a nyarat, a zenekaron belül mindenki úgy időzít, hogy nekünk a nyár a munkaidő. Mi utána pihenünk, májustól őszig szinte végi koncertezünk, de senki sem bánja, sőt! Augusztus 30-án is várunk mindenkit nagyon sok szeretettel a Margitszigeten, hogy együtt zárjuk a nyarat!