Nemzetközi és hazai néptáncegyüttesek részvételével rendezik meg a 28. Duna Karnevált június 9-16. között Budapesten. A fesztivál nagyszabású és látványos gálával zárul június 16-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Karneváli hangulattal várja a néptánc és népzene szerelmeseit a 28. Duna Karnevál. A nemzetközi népművészeti fesztiválon látványos programokkal mutatják be a Kárpát-medence és a világ gazdag népzenei és táncos örökségét.

Június 16-án, a Duna Karnevál gálaműsora teszi fel a koronát a gazdag programsorozatra. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a külföldi és hazai táncegyüttesek közel háromszáz művészének egyedülálló, közös gálaműsorát láthatja a közönség. Az este első részében bemutatkoznak a karneválra meghívott külföldi tánc és zenei együttesek Georgiától az USA-ig. Az est második részben a Himnusz megszületésének kétszáz éves évfordulójára készült, Tánchimnusz, a haza fényre derül című előadás lesz látható. Nemzeti imádságunk valamennyi magyar ember szívének legmélyéről szól. A Kölcsey által megfogalmazott gondolatok bátor, szabad asszociációját táncban és zenében fogalmazzák meg az alkotók. A tánckoncert megidézi a Szent Istváni Magyarország szellemiségét, összekötő híd szerepét kelet és nyugat között, a magyarság felemelkedését és dicsőséges létét a Kárpát-medencében.

A műsorban a Magyar Állami Népi Együttes és Duna Művészegyüttes mellett a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős táncművészei vesznek részt. A darab koreográfusa Mihályi Gábor, Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas, érdemes és kiváló művész, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője.  A fesztivál zenei vezetője Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész, az est rendezője a Duna Művészeti Társaság, igazgatója Mucsi János.