Kedves Közönségünk, kedves hűséges és új Látogatóink!

Szeretnék köszönetet mondani Önöknek, mindazoknak, akik a járványhelyzet ellenére is meglátogatták előadásainkat, jegyvásárlásukkal támogatták a Margitsziget szabadtéri színházának előadásait és lelkes tapssal jutalmazták az előadások művészeit!

Mindannyiunkat váratlanul és felkészületlenül ért ez a rendkívüli helyzet, amely átalakította és alakítja folyamatosan mindannyiunk életét. Elmondhatjuk bátran, hogy az idei évad kihívásai még erősebben összekovácsolták a színházunkkal kapcsolatban álló művészeket és partnereinket, valamint dolgozóinkat, munkatársainkat, melynek eredményét már közösen a közönséggel együtt élvezhettünk. Ezen a nyáron talán kicsit jobban számítottunk egymásra, talán egy kicsit értékesebbé vált a másik ember munkája és gondolatai, mint korábban. Megtanultuk még jobban tisztelni és megbecsülni egymást és a munkát, melyet csak együtt és közös akarattal tudtunk sikerre vinni, és a színház megnyitásával számos emlékezetes előadást, bemutatót és koncertet létrehozni.

Megmaradtak a munkahelyek és a beteljesült feladatokkal, az egzisztenciák is, melyek az egyének és a családok biztonságát adják.

Új élet kezdődött, egy új formája a kommunikációnak és az ember-ember közötti szellemi és fizikai érintkezésnek.

Mindannyian hiszünk az élő találkozás erejében! Ez által én magam is kötelességemnek és feladatomnak tekintem, hogy megtaláljam a (biztonságos) módját és az útját a művészet és az ember nélkülözhetetlen találkozásának.

A lélek tápláléka, a mentális egészség kulcsa a művészetekben lelhető fel. A múzsák médiumaival – a műfajok produktumait interpretáló művészekkel – való személyes találkozások hosszútávon nem nélkülözhetőek. Ezért kérünk mindenkit fegyelmezetten, tudatosan, kitartóan éljünk. Hinnünk kell magunkban, betartani az orvosok kérését, a maszkviselés és távolságtartás szabályait, vigyázva egymásra, hogy újra és mielőbb találkozhassunk, és hogy a múzsák ne hallgassanak el újra!

Ennek jegyében készülünk a következő nyárra, egy hosszabb és tartalmasabb szezonra a Margitszigeten, e számos lehetőséget kínáló, csodálatos és biztonságos Tündérkertben.

Köszönet a művészeknek, az alkotóknak és a közönségnek, hogy velünk voltak, és velünk lesznek 2021-es évadban is!                                                                                                                                                                                                                                                                                      
BánTeodóra
ügyvezető igazgató
Margitszigeti Színház