Idei évadunk lezárásaként hálás szívvel szeretnénk köszönetet mondani kedves Közönségünknek, hűséges látogatóinknak és minden művésznek, alkotónak, aki megtisztelt minket idén nyáron nagy múltú színházunkban. Boldogság és büszkeség visszagondolni arra, milyen remek előadások alkalmával találkozhattunk, lehettünk együtt az évad folyamán. Évről-évre felemelő érzés felfedezni, megélni, hogy nyaranta egy egészen új, izgalmas világ tárul elénk a margitszigeti fák ölelésében.

A szabadtéri környezet, az idilli hangulat önmagában lenyűgöző élményt nyújt minden vendégünknek, ám a csoda valójában a színpadon születik meg estéről estére. Legyen szó zenéről, show műsorról, nagyszabású musical előadásról, kortárs táncról, balettműről vagy épp komolyzenei gáláról, nálunk a Margitszigeten a tradicionális és a modern nem csak megfér egymás mellett, egymásba fonódva illeszkedik színházunk kínálatába. Műsorunkat hosszú évek óta jellemzi a nyitottság, a képzelőerő és a sokoldalúság. Színházunk jócskán tartogatott ebben az évadban is felemelő pillanatokat, népszerű dallamokat, küzdelmeket, drámákat és örömöket a színpadon, melyek hozzájárultak a hamisítatlan életérzéshez, mely a Margitszigeti Színházat oly egyedivé és különlegesség teszi.

4 hónap alatt, 40 nagyszínpadi előadás hazai és nemzetközi sztárok közreműködésével, 40 ingyenes gyerek és családi program, irodalmi séták és kiállítások tették izgalmassá Budapest egyik ikonikus helyszínén az idei nyarat. A korábbaiknál is gazdagabb tartalommal kínáltunk valódi élményt közönségünknek 2021-ben, opera-, balett-, musical- és táncelőadásokkal, bemutatókkal, klasszikus és könnyűzenei koncertekkel. Hálásak vagyunk, hogy programjainkra közel 80 000 néző váltott jegyet, jött el hozzánk nyitott szívvel és élményekre szomjazva.

Nem csoda, hogy a Margitszigeti Színház közönsége felkapta a fejét olyan nevek hallatán, mint a balett fenegyereke, Szergej Polunyin, az amerikai jazzgitáros és zeneszerző Stanley Jordan, a világhírű rendező, Calixto Bieito, a híres koreográfus, Hervé Koubi vagy a zongora mágus Lucas & Arthur Jussen és Havasi Balázs. Olyan nemzetközileg elismert operaénekesek, mint: Arthuro Chacón Cruz, Maria Grazia Schiavo és Kálmándy Mihály.

Az opera szerelmeseinek valódi csemegékkel szolgált a színház, a látványos Carmen magyarországi bemutatója mellett, augusztus 20-án, a nemzeti ünnep alkalmából nemzeti operánk, a Bánk bán volt repertoáron, Verdi előtt pedig, az idei ünnepi évében, operagálával tisztelgett a teátrum. Különösen fontos a Margitszigeti Színház számára ez a műfaj, így a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Filharmonikusok és az Óbudai Danubia Zenekar évről-évre szerepel a színház produkcióiban. Idén pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes egészítette ki az együttesek sorát, valamint a 25. Duna Karnevál Gála megrendezése és Pál István Szalonna és Bandája fellépése is gazdagította a művészeti kínálatot. A film-zene koncert 2021-ben Mozart műveit és életútját járta körbe.

Emellett a fellépők között említhetjük, a minden évben őrületes hangulatot varázsoló, Fenyő Miklóst, Dés Lászlót a Pál utcai fiúkkal a Vígszínházból, a Budapest Bár zenekart Mező Misivel és Kiss Tibivel, Demjén Ferencet, Caramelt, Tóth Verát és Tóth Gabit, Presser Gábort és Karácsony Jánost a Csík zenekar társaságában, vagy épp a továbbra is humorával és szellemes dalaival újra meg újra csillanni tudó Geszti Pétert is. A Budapest Klezmer Band, valamint a Zagar pedig a nagyszínpadon ünnepelte 30., illetve 20. jubileumi koncertjét. A Margitsziget impozáns színpadára egész nyáron sorra érkeztek a nagyobbnál nagyobb nevek, velük felejthetetlen produkciók és az elmaradhatatlan tapsvihar.

A musical rajongók számára is széles volt a választék: a Puskás, a Hegedűs a háztetőn, a Kabaré és a Tesla musicaleket állították színpadra. A balett iránt elkötelezett nézők pedig egy új bemutatót láthattak, először Magyarországon, Odüsszeia címmel, az évad nagy szenzációjaként pedig a Raszputyin előadást.

A nagyszínpadi előadások mellett, a színház idilli környezetében hétvégeken ingyenes programokkal mesékkel, interaktív foglalkozásokkal vártuk a családokat, melyek minden esetben teltházzal futottak. Hatalmas sikerrel zajlottak le az irodalmi séták, a Koraesti térzene eseményei, az idén 110 éves Víztoronyban pedig változatos kiállításokat rendeztünk egész nyáron.

Az adventi időszakot megelőzően – már hagyományosan – várható ajándékkártya, kedvezménykártya kibocsátás, mellyel a visszatérő és az új közönségének is szeretne kedvezni a színház. Ezzel egyidőben a jövő évi Highlight-okat, azaz nagyprodukciókat is kihirdeti a teátrum. Természetesen a jövő évre is számtalan új produkcióval, nagy bemutatókkal, régi kedvencekkel, sztárokkal készül a színház, hisz célja minden évben ugyanaz, hogy közönsége feltöltődve, élménnyel gazdagodva lépjen ki a nézőteréről és hazavigyen egy kis darabot a csodából.