Különleges irodalmi séták a Margitszigeten 2023

A Margitszigeti Színház a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai támogatásával, az elmúlt évek nagy sikerét folytatva 2023 nyarán is különleges irodalmi sétákat szervez a Margitszigeten.

A Víztoronytól induló tematikus séta során az érdeklődők bejárhatják neves költőink, íróink által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert irodalmi művek, anekdoták is kapcsolódnak. Utunk során irodalomtörténészek és művészettörténészek kalauzolnak bennünket, emellett társművészeket is vendégül hívunk, akik saját történeteikkel és alkotásaikkal hozzák közel a Margitszigethez kötődő írónagyságok szellemi örökségét. Többek között Arany János, Bródy Sándor, Krúdy Gyula és Molnár Ferenc emlékezetét az énekelt és mondott vers, a zene és a színház összművészeti eszközeivel idézzük meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpad környezetében található műemlékek és természeti kincsek megismerésével.

A séta időtartama max. 90 perc.

Szakmai partner: Petőfi Irodalmi Múzeum
Sétavezető-koordinátor: Nagyvári Ildikó programszervező (PIM)
Gyülekezés, indulás: Margitszigeti Szabadtéri Színpad Jegypénztár (kerengő)

Az irodalmi séták júliusban és augusztusban kerülnek megrendezésre, az indulási időpontokról és a jegyvásárlásról tájékozódjon honlapunkon, a margitszigetiszinhaz.hu oldalon.

A csoport limitált létszámmal (40 fő) indul.

A program jegyköteles!

A séták végén a kvízkérdésekre helyesen válaszoló vendégeink között PIM-es irodalmi ajándékcsomagokat sorsolunk ki. A séta napján a megváltott sétajeggyel a Margitszigeti Szabadtéri Színpad meghatározott előadásaira 50 % kedvezménnyel vásárolhatnak a jegypénztárban.

No event found!