A nyár egyik legnagyobb szabadtéri bemutatója a Luxemburg grófja operett lesz a Margitszigeti Színházban. Nem csak a darab szövege újul meg teljesen, de a jól ismert dalokat is modern köntösben hallhatjuk majd a szabadtéri bemutatón.

Szente Vajk rendező elmondta, nagy fába vágták a fejszét, ugyanis szerettek volna az eredeti német darab szövegkönyvéhez nyúlni. Amikor azt megkapták, rájöttek, hogy újat kel írniuk, a 21. században ugyanis már nem működne ez a változat. Így Galambos Attilával közösen egy vadonatúj darabot hoztak létre. A történet természetesen megmaradt, az új szöveggel és a modernizált dallamokkal a szerelem különböző arcait mutatják be a közönség számára.

A történet a 20. század elején játszódik a párizsi művészvilágban, ezért a kései impresszionizmus hangulatvilága határozza meg Rákay Tamás díszletét és Kovács Yvette Alida jelmezterveit, amelyek ismert festmények impresszióra születtek. Károlyi Kati, a színház zenei vezetője elmondta, hogy a dallamvilágot ritmikailag igyekeztek modernizálni. Próbálták megfejteni, mit is jelenthet napjainkban az operett. Így újraértelmezték, egy kicsit a musical műfaja felé vitték elé a darab zenei világát.

Sir Basilt Járai Máté játssza a darabban, Luxemburg grófját, vagyis René Fouché festőt Koltai-Nagy Balázs formálja meg. Angèle szerepében Bori Rékát, Juliette szerepében pedig Szabó Dorottyát láthatjuk-hallhatjuk az izgalmasnak ígérkező előadásban, melyet a közönség július 8. szombaton láthat majd a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.