BEST OF DOLHAI

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2023. júl 20. 20:00


TELTHÁZ!
 

BEST OF DOLHAI

2023. július 20. csütörtök 20:00 (esőnap: július 21.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Műsoridő: kb. 160 perc, 1 szünettel

Egy legendás életmű keresztmetszete sztárvendégekkel

Dolhai Attila, Jászai Mari-díjas Érdemes Művész, operett- és musicalénekes nyári koncertje szinte valamennyi zenés műfaj rajongóinak kínál egyedülálló művészeti csemegét. Az est során elhangoznak a népszerű előadó leghíresebb musical- és operett slágerei, megidézve ikonikus színpadi szerepeit, de a palettáról nem hiányoznak majd Dolhai Attila legkedvesebb saját szerzeményei sem.

A látványos show-elemekben gazdag est meglepetést is tartogat, hiszen színpadra lépnek az énekes művészvendégei, a Budapesti Operettszínház sztárjai: az Évad női főszereplőjének járó Honthy-díjjal kitüntetett, EMeRTon-díjas Janza Kata, a színpadra visszatérő Vágó Zsuzsi, valamint a zenei pályán édesapját követő Dolhai Luca, a Zeneakadémia magánénekes hallgatója.

Legyen részese egy igazán egyedálló zenei csemegének Dolhai Attilával!

Hazánk egyik legnépszerűbb és legismertebb színésze. Mára a musicaltörténelem összes fontos darabjának férfi főszerepét eljátszotta. A Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán végzett 2005-ben. 

Országos ismertséget, a tanulmányi évei alatt, 2003-ban a Budapesti Operettszínházban bemutatott másik Lévay Szilveszter-sikerdarab, a Mozart! címszerepe hozta meg számára. Az egyetem elvégzése után már Rómeóként is ismerte a közönség. Gérard Presgurvic, Shakespeare drámáját feldolgozó musicaljében 10 éven át játszotta Júlia szerelmét. 2005-ben a Budapesti Operettszínház társulatához szerződött. Illésházy gróf szerepében, Huszka Jenő Lili bárónőjében debütált, mint bonviván. Első operett kitérőjét jó ideig musical főszerepek követték: Frank Wildhorn Rudolf musicaljének címszerepe, majd Claude-Michel Schönberg Miss Saigon című Broadway és West End sikerében, Chris karaktere. Szakcsi-Lakatos Béla Szentivánéji álom című world-musicaljében Lysandert alakította, ennek köszönhetően pedig belekóstolt a világzenei stílusokba is. Lévay Szilveszter Elisabeth című musicaljében később már nem csak, mint Rudolf, hanem mint Halál is bemutatkozott. Radjami szerepében, 2009-ben ismét operett szerepben láthatta a közönség Kálmán Imre A Bajadér című darabjában, Miklósa Erika partnereként. Ezt követően a Koldusopera Bicska Maxiját, majd 2012-ben a Ghost című Broadway-sikermusical főszereplőjeként lépett színpadra.

Repertoárját egyre több operett szerep gazdagította. 2011-ben a Cigányszerelem, 2013-ban pedig a Viktória és a Csókos asszony nagyoperettek bonvivánja lett, majd ezeket követte a Bajadér, A cigányszerelem, A csárdáskirálynő, Én és a kisöcsém, Chicágói hercegnő, Marica grófnő, A víg özvegy és a Luxemburg grófja. Oszlopos tagja a Budapesti Operettszínháznak. Pályája egyik mérföldkövének tartja a Jézus Krisztus Szupersztár főszerepét, melyet a Szolnoki Szigligeti Színházban játszott 2011-ben. Hasonló vízválasztó volt az életében a Szegedi Szabadtéri Játékok Parasztbecsület előadása, melyben operai szerepben próbálhatta ki magát, mint Turridu.

Dolhai Attila 2006-ban jelentette meg első szólólemezét Ébredjen a nap címmel, melyet még három követett. Legutolsó, 2012-ben megjelent Ragyogás című albuma Aranylemez lett. Színészi és énekesi munkáját két Súgó Csiga díjjal, Emerton díjjal, 2013-ban pedig Jászai Mari díjjal ismerték el.

Dolhai Attila közelmúltbeli színházi munkái ihlették új szerzői albumának zenei anyagát. A pop-rock műfaj, a meghatározó gitárszólamok, a domináns dob és basszus hangzásában találta meg az énekes-dalszerző azt a kifejezésmódot, amivel a szabadságvágyát, a szerelem különböző formáit és szenvedélyét leginkább meg tudta fogalmazni.

“Az István, a király Koppányaként újraéledt bennem a lázadó erő. A Madách Színház Once című előadása gitárt adott a kezembe és bátorságot, hogy a bennem megszülető gondolatok dalokká formálódjanak. Folytatni kívántam azt a munkát, amit megkezdtem az Ébredjen a nap és a Ragyogás című albumokkal. Olyan koncertről álmodtam, ahol a közönség velem együtt táncol és énekel.”

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!