Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumi koncertje

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2020. jún 14.


ELMARAD!

Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumi koncertje

2020. június 14. (esőnap: június 15.) 20:00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Budapest Klezmer Band 1990 óta – tehát jövőre immár 30 éve – szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpátmedence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét.

A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt.

A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

A Budapest Klezmer Band megalakulása óta folyamatosan koncertezik Magyarországon és rendszeresen visszatérő vendége a külföldi zenei fesztiváloknak és kulturális rendezvényeknek. Egyik legkülönlegesebb produkciójuk, a klezmer és a klasszikus zenét ötvöző „Klezmer Szvit” neves hazai és külföldi kamarazenekarok részvételével is megszólal nemzetközi turnékon.

A 30 éves évfordulót egy igazán különleges, dramatizált előadással szeretnénk megünnepelni. A koncerten elhangoznak az együttes legismertebb művei, Fegya legsikeresebb szerzeményei. Visszatekintünk azokra a színházi darabokra is, melyekben nagy sikerrel szerepelt az együttes, a Győri Balett segítségével megidézzük a Purimot, és meghívunk olyan neves művészeket, akik az elmúlt évtizedek során már felléptek előadásainkon.

A dramatizált előadást látványos színpadi megvalósítással és kézzel rajzolt grafikai tartalommal tesszük igazán egyedülállóvá.

A múlt felidézése mellett a jövő bemutatása, az új zenei részletek és a produkció különleges látványvilága és dramaturgiája a zenekar állandó rajongótábora számára is rengeteg élményt tartogat.

Az új látogatók részére pedig igazi csemege lesz ez a tartalmilag és fellépőiben is nagyívű előadás.

Zenekar:
Jávori Ferenc “Fegya” zenekarvezető – zongora
Vég Balázs – dob
Máthé László – bőgő
Barbinek Gábor – harsona
Gazda Bence – hegedű
Nagy Anna. – harmónika
Kohán László – klarinét

Vendégek:
Falusi Mariann – ének
Tompos Kátya – ének
Szinetár Dóra – ének
Szokolai Dongó Balázs
Lukács Miklós – cimbalom
a Győri Balett
és az Operettszínház társulata

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!