Fergeteges – Sissi legendája

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2023. aug 04. 20:00


Jegyvásárlás

Kérjük támogassa Ön is a Tóth Nikolett Alapítványt!

A Margitszigeti Színház gyűjtést szervez a balesetet szenvedett táncművésznő gyógyítására.

Augusztus 4-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bemutatja a Fergeteges című előadást.

A lenyűgöző produkcióban – balesete előtt – Tóth Nikolett táncművész táncolta Sissi szerepét.

Nikolett 2022. június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor a Jókai utcában a művésznőre omlott egy lakóház épületrésze.
Több műtét és kezelések sorozata után most először beszél az esetről és a jövőben szükséges kezelésekről a táncművésznő, aki maga is megtekinti a margitszigeti SISSI előadást.

A képen: Tóth Nikolett Sissi szerepében

Fergeteges - Sissi legendája

Színpadon az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái

táncelőadás

2023. augusztus 4. péntek 20:00 (esőnap: augusztus 6.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Műsoridő: kb. 130 perc, 1 szünettel

Rendező: Meskó Zsolt
Táncképek: Re-Production Team

Egy legendás szerelem ihlette a Margitszigeti Színházban bemutatásra kerülő produkciót, melyben a ExperiDance Production táncosai és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái nyűgözik majd le a közönséget. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.

A szerelmes találkozások és elválások egy pompázatos bálon történnek, ahol hazánk leghíresebb cigányzenekarának szólistái húzzák a talpalávalót. A zenekar, mely 2014 márciusától hivatalosan is hungarikum, vagyis magyar nemzeti csúcsteljesítmény, a táncosok mellett garancia a fergeteges színházi élményre.

A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be…

Az ExperiDance közönségsikerük ereje vélhetően abban rejlik, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű, nemzetközi és modern irányzatokkal szelídítik meg, vagy éppen fokozzák a végletekig, így, ezzel egy teljesen egyedi ízvilágot bemutatva. A tánckar tagjai mind magasan képzett hivatásos táncosok, akik a társulat támogató közegében estéről estére képesek a legjobbat kihozni magukból.

Sissy: Kapitàny Dorottya
Cigánylány: Rimár Izabella
Grófnő: Petrovics Petra
Andrássy: Vincze Levente Gergely
Magyar herceg: Benkő Dávid
Bajor követ: Veres Tamás
Orosz követ: Lugosi Fábián
Lakáj: Barna István

Tóth Nikolettet, a tavaly megsérült táncművészt támogatja a Margitszigeti Színház

Gyűjtést szervez a Margitszigeti Színház Tóth Nikolett táncművész részére

Augusztus 4-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be az ExperiDance Fergeteges című előadását. A lenyűgöző produkcióban – balesete előtt – Tóth Nikolett táncművész táncolta Sissi szerepét. Nikolett még 2022. június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor a Jókai utcán keresztül a munkahelyére haladva a  művésznőre omlott egy lakóház épületrésze.

Tóth Nikolett Alapítvány: 

OTP bank: 11714051-21460409

Adószám: 19358796-1-42

IBAN: HU69117140512146040900000000

A produkció ismert plakátján egy csodálatosan szép táncosnő, Tóth Nikolett arca látható. A Margitszigeti Színház vezetője, Bán Teodóra a Sissi produkció kampányának indítása előtt felkereste a balerinát, hogy amennyiben hozzájárulna, szeretné az eredeti kreatívval, a táncművésznő arcával elindítani a kommunikációt. 

Tóth Nikolett örömmel fogadta a lehetőséget, így tehát beleegyezésével, hamarosan láthatják a táncművész plakátjait Budapest utcáin.

A művésznő jelezte a beszélgetés során, hogy örömmel megtekintené a felújított és ismét színre kerülő Fergeteges című – Sissi életét feldolgozó – táncelőadást. A Margitszigeti Színház akadálymentesített, így a jelenleg kerekesszékben érkező, a baleset előtt a címszerepet alakító, táncművésznőt örömmel tudja fogadni a színház.

Jótékonysági gyűjtés

A beszélgetés során kiderült, hogy a közeljövőben Nikolett előtt lehetőség nyílik új és korszerű, valószínűleg hosszan elhúzódó rehabilitációs kezelés indítására, melynek jelentős költségeire a művésznő és családja szívesen fogadja a kezdeményezett gyűjtési támogatást. 

„A Margitszigeti Színház a Fergeteges című táncelőadáshoz kötődően jótékonysági gyűjtést szervez, a mielőbbi gyógyulás érdekében. A művésznő erős élni- és gyógyulni vágyása reményteljes felépülést prognosztizál.” – mondta Bán Teodóra a Margitszigeti Színház ügyvezetője, aki – mint az Operaház volt balerinája – a legnagyobb szertetettel és nyitottsággal kér mindenkit, hogy a támogassa és segítse a gyógyulást, mely minden bizonnyal sikeres lesz. 

„Kedves Teodóra!

Ezalatt a borzasztóan nehéz és megterhelő időszak alatt nagyon sok erőt ad és mélyen meghat, hogy nemcsak a nagyszerű barátaim, hanem milyen sok hihetetlenül nagylelkű és szerető ember próbál nekem segíteni, támogatni, ki ahogy tud, a felépülésem során. Mindez pedig még több erőt ad a gyógyulásomba vetett hitemhez. Tóth Nikolett”

Minden megváltott színházjegyből 1500 Ft a gyógyulásra

Az augusztus 4-én bemutatott előadásra jegyet váltók, minden jegyből 1500 Ft-tal támogatják a Tóth Nikolett megsegítésére létrehozott Alapítványt. 

Emellett a színház felkínálja a lehetőségét a közvetlenül adakozni kívánóknak, mindazoknak, akik együtt éreznek és a gyógyulást segítő kezelésekhez, a költséges eszközök beszerzéséhez segítséget kívánnak nyújtani, azt közvetlenül megtehetik a Tóth Nikolett Alapítvány részére, illetve az előadás helyszínén kihelyezett gyűjtőpontokon is. 

Egy szerelem ihlette Sissi produkció

Egy legendás szerelem ihlette a Sissi produkciót, melyben a ExperiDance Production táncosai és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái nyűgözik majd le a közönséget. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép lány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott érzelmi, hol gyötrelmes pillanatait. Az ExperiDance táncosai ezen az estén sem okoznak majd csalódást a közönségnek. A tüzes magyar táncokat népszerű, nemzetközi és modern irányzatokkal szelídítik majd meg, vagy éppen fokozzák a végletekig. Sissi szerepét ezúttal Kapitány Dorottya alakítja, a további szerepekben pedig Rimár Izabella, Petrovics Petra, Vincze Levente Gergely, Benkő Dávid, Veres Tamás, Lugosi Fábián és Barna István lép színpadra augusztus 4-én. 

www.margitszigetiszinhaz.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!