ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT
Film-Zene-Koncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2024. máj 25. 20:00


Jegyvásárlás

ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT

Film-Zene-Koncert

2024. május 25. szombat 20:00 (esőnap: május 26.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A DreamWorks nagysikerű animációs filmje, az Így neveld a sárkányodat! egy magával ragadó és különleges mese rengeteg humorral, tűzokádó sárkányokkal és fergeteges kalandokkal!

A főhős HABLATY, egy fiatal viking, a hagyományokkal dacolva összebarátkozik egyik leghalálosabb ellenségével – egy vad sárkánnyal, akit Fogatlannak nevez el. A két barát ezután együtt száll harcba, hogy megmentsék a városukat és a barátaikat.

Az alkotás HD minőségben kerül levetítésre, a teljes film alatt John Powell zeneszerző Oscar®-díjra jelölt csodálatos, felemelő zenéjét élő szimfonikus zenekar játssza.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara

Vezényel: Ernst van Tiel

Az előadás hossza: 2 óra, 1 szünettel

Az előadás nyelve: magyar (angol felirattal)

Hollywood egyik legkeresettebb és legeredetibb hangú zeneszerzője!
Olyan világhírű akciófilmek után, mint az “X-men - Az ellenállás vége”, “A Bourne -rejtély” vagy éppen a Mr. & Mrs. Smith áttért a rajzfilmek világára. A “Csibefutam”, a “Jégkorszak”, a “Rio”, a” Volt” vagy az “Így neveld a sárkányod” című filmek izgalmas, magával ragadó, azonnal felismerhető hangzású zenéi mind-mind John Powell alkotásai.

Őt érte a megtiszteltetés, hogy felkérték a 2018-as “Solo: A Star Wars Story” c. film kompoziciós munkálataira.

John Powell Londonban született, és gyermekként elismert hegedűs volt. Kedvtelésből reklámokhoz szerzett zenét, majd a ’90-es évek elején az “Értelem és Érzelem” zeneszerzőjének Patrick Doyle-nak lett az asszisztense.
1997-ben az Egyesült Államokba települt át, ahol Hanz Zimmer Remote Control nevű cégénél kezdett dolgozni. Harry Gregson-Williamssel együtt írta a “Z a hangya” című film zenéjét, és ezzel egy csapásra az egyik legkeresettebb, legváltozatosabb stílusú szerzőként számon tartott művésze lett az Álomvárosnak.

Az A-listás szerzők csapatába üstökösként berobbanó angol művész olyan filmekhez készített zenei aláfestést, mint Matt Damon Bourne triologiája.
Később ő lett “A nagybetűs” családi animációs filmzeneszerző. Harry Gregson Williamssel közösen készítették el a “Shrek” és a “Csibefutam” zenéit.
A Jégkorszak filmek, a “Táncoló talpak” a “Dr Seuss” a “Ferdinand” teljes mértékben az ő művei.

Nem maradt hűtlen az akciófilmekhez sem.
A “Hancock”, a “Zöld Zóna”, a “Stop Loss”, az “Olasz meló”, vagy a “Pan” című filmek sikerei nem kis mértékben John Powell lüktető hangzásainak köszönhetőek.
Az ő muzsikája édesítette meg a “PS.: I Love you “és a “Két hét múlva örökké” romantikus történeteit.

Az “Így neveld a sárkányod” fülbemászó hanganyagáért kapta első Oscar® jelölését. A “Rio 2”-ben és még néhány filmben a hangját is hallgatjuk.

A Ron Howard rendezte “Solo: A Star Wars Story” tételein a ma élő legnagyobb filmzene szerzővel, John Williamssel dolgozott közösen.

Legújabb művei a Michael J. Fox életéről szóló film a “Still” és a “Migration” című animációs filmek score-jai.

A számos filmzene mellett John Powell koncert-darabokat is komponál. Nemrég jelent meg a “Hubris - Choral works By John Powell” című albuma amin a kórusra és zenekarra írt “Prussian Requiem”-et hallhatják a Zenei különlegességekre vágyók.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!