JONATHAN TETELMAN
The Great Puccini
operagála

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2024. júl 30. 20:00


Jegyvásárlás

JONATHAN TETELMAN

The Great Puccini

operagála

2024. július 30. kedd 20:00 (esőnap: július 31.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Vezényel:
Madaras Gergely

Közreműködik:
a Magyar Állami Operaház Zenekara

 

Hang és karizma

A szenvedélyes hangú, expresszív és szuggesztív hangú tenor, a Royal Opera House, Teatro Regio di Torino és a Gran Teatre del Liceu után, először ad egész estés, önálló koncertet Magyarországon.

Jonathan Tetelman az erőteljes ámde világosabb tónusú tenorok egyik új képviselőjeként van jelen az operaszínpadokon. A kritikusok „minden ízében sztárnak”, született tehetségnek nevezik.

A chilei születésű, New Jerseyben nevelkedett tenor világhírű zenekarokkal lép fel a legnagyobb operaházak és koncerttermek színpadán.

Fellépett már a londoni Royal Opera House-ban, a torinói Teatro Regioban, a drezdai Semperoperben, a barcelonai Gran Teatre del Liceuban, a berlini Komische Operben, Bizet Carmen című operájának kelet európai turnéján Elīna Garanča partnere volt Don Joséként, ezt a produkciót a Bartók Rádió is közvetítette. Jonathan Tetelman volt a sztárvendége Marton Éva, a Magyar Szent István-renddel és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar opera-énekesnő 80. születésnapján rendezett koncerten a Magyar Állami Operaházban. Legutóbbi évadainak fénypontjai közé tartozik a Royal Opera House-ban a Traviata Alfredójaként való debütálása, majd a Bohémélet Rodolfojaként való fellépése, Cavaradossi a Toscában, debütálása a Theater an der Wienben; valamint - Plácido Domingo mellett - Jacopo Foscari szerepében Verdi A két Foscari című művének új produkciójában.

Tetelman a koncertszínpadoknak is keresett művésze: énekelte Beethoven 9. szimfóniáját a San Francisco-i Szimfonikusokkal, Michael Tilson Thomas karmester vezényletével. Énekelt Kristine Opolais partnereként és koncertezett Andris Nelsonsszal. Nadine Sierra szoprán – aki 2023-nyarán adott csodálatos koncerten a Margitszigeti Színházban - partnere volt a 2018-as Festival Napa Valley koncertjén.

Jonathan Tetelman exkluzív szerződés köti a Deutsche Grammophon lemezkiadóhoz, mely együttműködés keretében 2022-ben rögzítette első, "Arias" című albumát, amelyen Verdi művei, francia lírai áriák, valamint duettek is szerepelnek.

Puccini halálának 100. évfordulója alkalmából pedig megjelent második albuma, melyen a zeneszerző halhatatlan dallamai előtt tiszteleg. Az albumon olyan jól ismert tenor áriák szerepelnek mint a Nessun dorma, az E lucevan le stelle, a Donna non vidi mai és a Che gelida manina, valamint számos ritkaság mellett népszerű dalok hallhatók a Pillangókisasszonyból, a Bohéméletből is.

Az előadás hossza: 100 perc, 1 szünettel

The great Puccini – A nagyszerű Pucccini

I. rész

- Preludio Sinfonico Op.1.
- “Parigi! È la città dei desideri" - Ruggero áriája a Fecske című opera I. felvonásából
- „Recondita armonia”- Cavaradossi „Képária” a Tosca című operából
- Edgar című opera -a II. felvonás előjátéka (zenekari darab)
- „Ch’ella mi creda libero e lontano” - Ramerrez áriája - a Nyugat Lánya című opera III. felvonásából
- Lidércek című opera közjátéka
- „Torna ai felici di” --Roberto áriája a Lidércek című operából

Szünet

II. rész

- Pillangókisasszony- Intermezzo -Közjáték
- „Amore o grillo” – Pinkerton áriája a Pillangó kisasszony című opera I. felvonásából
- „Addio fiorito asil” - Pinkerton áriája - a Pillangó kisasszony című opera II. felvonásából
- Manon Lescaut-Intermezzo -Közjáték
- „Donna non vidi mai” - Des Grieux áriája a Manon Lescaut című operából
- Angelica nővér-Közjáték
- „Nessun dorma” – Kalaf áriája a Turandot című operából

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!