PÁBIJUBILEUM
75. – 25.
FENYŐ MIKLÓS KONCERT

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2022. aug 27. 20:00


Jegyvásárlás

PÁBIJUBILEUM

75.    -    25.

FENYŐ MIKLÓS KONCERT

2022. augusztus 27. szombat 20:00 (esőnap: augusztus 28.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Műsoridő: kb. 2 óra, szünet nélkül

Vendégek:
Nótár Mary és Laár András

Több mint egy szerző, több mint egy előadó, több mint 500 dal: ő FENYŐ MIKLÓS.

Ezen a nyáron egy különleges jubileumi koncerttel szeretné meglepni a közönségét, Fenyő Miklós, mivel idén ünnepli 75. születésnapját, és idén jubilál a margitszigeti koncertjével is. Idén nyáron tartja 25. nyárbúcsúztató koncertjét a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, megszakítás nélkül. Ilyen sorozattal nem sok előadó dicsekedhet. Mint minden alkalommal, Fenyő Miklós most is egy teljesen új, fergeteges műsorral rukkol elő zenekarával, tánckarával, de az idei jubileumi koncertjét még a megszokottnál is emlékezetesebbé szeretné tenni!

2022-ben is lesznek meglepetés vendégek a koncerten, és az ismert slágerek mellett meglepetés dalokkal is kedveskedik majd rajongóinak.        

„A zene már egész kiskorom óta végig öleli az életemet, így 2002-ben, amikor megismert a nagyközönség, már nem volt ismeretlen számomra a színpad, bátran vágtam bele a nagybetűs hazai zenei világba. Büszke vagyok arra, hogy a saját szerzeményeimmel vagyok ismert és éneklik velem az emberek. Életcélom csupán az, hogy amit megálmodtam magamnak, azt valóra tudjam váltani. – Boldogan élni és azt csinálni, amit szeretek.” - Nótàr Mary –

Karrierje 2002-ben indult, ekkor jelent meg első szólólemeze az „Egyszer egy éjszaka”. Ezt követően a „Romasztárparádé 2.” című, roma előadókkal közösen készített lemez megjelenése hozta meg számára a népszerűséget. Az albumon található „Itt a piros, hol a piros” című dala lagzik és bálok egyik kedvelt számává vált. További két szólólemezt követve, két duettalbumot is készített Bódi Csabyval közösen, 'Bódi Guszti Csillagai' néven.

2007-ben Zámbó Jimmy-díjat kapott.

A Bódi Guszti Produkcióval készített „Cigánylány” című lemeze megjelenése után átigazolt a Magic World Media Kft.-hez, ahol L.L. Juniorral és Stefanoval kezdett el dolgozni, és innentől kezdve a karrierje ugrásszerűen fejlődni kezdett.

2008-ban megjelent a „Hódító varázs” című ötödik szólólemeze, amelyen a közös produkció az „Összetart a dal” a ranglisták élére került. 2009-ben kiadott hatodik szólólemeze az „Érzések”, amelyről egy újabb sikerdal, a „Piros színű ruha” lett sokak kedvence.

2010-ben produceri gárdája imázsváltás mellett döntött, így a már 10 éves múlttal rendelkező Magic World helyét átvette a SkyForce, és ennek a gyümölcse egy új kiadvány: a „Rumcsaka”. Itt már a megszokottól eltérően Nótár Mary megmutatta, hogy nem csupán a mulatós stílusban tud igazán remekelni, hanem a pop világában is otthon érzi magát. Ennek példája leginkább első önálló videóklipje, a „Vártalak”. Ezeket követte számos új korong, illetve videóklip, amelyek több ranglistán is előkelő helyet foglaltak el. Egyik legnézettebb videóklipje a „Rázd meg” című dalból született, ami 2018-ra meghaladta a 20 milliós nézettséget.

A 2013-as év vége, illetve 2014 eleje sok újdonságot hozott az énekesnő számára, hiszen nagy ismeretségre tett szert a TV2-n sugárzott Sztárban Sztár című műsorban, ahol 3. helyezést ért el, illetve szintén a TV2-n a Nagy Duett című műsorban Fekete Lászlóval 4. lett. 2016 óta Nótár Mary önmagát menedzseli. 2022-ben pályafutásának 20 éves jubileumi évfordulója alkalmából nagyzenekaros koncertturnéba kezdett.

1955. augusztus 9-én született Budapesten. Humorista, énekes, zeneszerző, dalszövegíró, író, költő, spirituális gondolkodó. A KFT együttes és a L’art pour l’art Társulat alapító és jelenlegi tagja, az ország Besenyő Pista bácsija.

1990-ben buddhista pappá avatták, miután elvégezte a Kőrösi Csoma Sándor Buddhológiai Intézet buddhista-papképző szemináriumát. 1991-ben 108 alapítótársával együtt megalapította a a Tan Kapuja Buddhista Egyházat és ezzel párhuzamosan a Tan Kapuja Buddhista Főiskolát.

2002-ben egy csodálatos gyógyulásban volt része, ugyanis egyik pillanatról a másikra eltűntek a porckorongsérv okozta fájdalmai, és újra teljesen egészséges lett, annak köszönhetően, hogy egy jógacsoport gyógyító erejű mantrákat énekelt érte. Ennek hatására megalapította a Tündér Tantra Kört, melynek keretein belül András vezetésével minden héten 30-40 ember együtt énekel embertársaink és Földünk gyógyulásáért.

2004-ben megjelent első könyve, a Laár pour l’art, mely abszurd verseket, monológokat tartalmaz András saját illusztrációval, a fejezetek végén elgondolkodtató írásokkal.

2006-ban művészi tevékenységének díjazásaként a KFT együttes 25 éves fennállása alkalmából, a zenekar többi tagjával együtt megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

2009-ben megjelent első szólólemeze a Tündértantra, melyen szanszkrit, hindi és magyar nyelvű dalok szerepelnek. Aztán megjelent 3. könyve, melynek címe: Kiderülés – A derűs élet titka. Októberben a L’art pour l’art Társulattal bemutatták 14. színházi estjüket – a Piroska, a farkast -, az év végén pedig megjelent új szólólemeze, a Tündértantra 2.

Majd a L’art pour l’art Társulattal bemutatták új, A postás, aki megeszi a leveleket című előadásukat, mellyel országosan turnéznak és Budapesten is folyamatosan látható a műsor.

Rendszeresen fellép a Corvin Dumaszínházban abszurd önálló estjével, önálló abszurd és spirituális-zenés előadásaival, valamint a KFT zenekarral koncertezik országszerte..

60. születésnapja alkalmából 2015 novemberében a Budapest Sportarénában bemutatta a “Laár60 – Életmű Show” című abszurdan sámánisztikus performanszát, melyben felvonultatta több évtizedes munkásságának legszebb gyümölcseit.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!