Szente-Galambos-Juhász:
PUSKÁS – a musical

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2021. jún 17. 20:00


Szente-Galambos-Juhász

PUSKÁS

A MUSICAL

2021. június 17. (csütörtök) 20:00 (esőnap: június 18.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Puskás, a musical a legismertebb magyar ember, Puskás Ferenc – és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat - történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket. 22 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész, 20 dal, artisták: nézze meg minden idők leggrandiózusabb előadását!

A színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A musical szereplői egykor létező emberek, minden, amit a színdarabban tesznek, a valóságban is úgy történt.

Tartson velünk egy látványos, felemelő és megható, néha vicces, néha drámai utazáson: ismerje meg Puskás Ferenc életének különleges történetét!

A Puskás, a musical alkotói, a Galambos Attila-Szente Vajk-Juhász Levente szerzőgárda már több darabban is bizonyított, a musical rendezője Szente Vajk. A musical koreográfusa Túri Lajos Péter. A darab 2020-as teltházas előbemutatóján álló tapssal zárt a nézőtér, a társulat készen áll, hogy megismételje a sikert!

1937. Magyarország. Rongylabda hull az égből a színpadra. Pattog a földön, egy tízéves gyermek állítja meg a mozgását. Majd újabb labdák hullanak, és hirtelen tizenegy gyermek áll előttünk. A későbbi, legendás Aranycsapat tagjai, akik ekkor még nem tudják, de meg fogják változtatni Magyarország sporttörténelmét. Közülük is kitűnik két srác: Bozsik és Puskás. Bozsik betöltötte a tizenkettőt, így a Kispesti AC leigazolja őt a kölyökcsapatába. Puskás ezt hallva akcióba lendül és addig könyörög a klub intézőjének, amíg hamis igazolással, Kovács Miklós néven be nem veszik őt is a csapatba. Most már mind a ketten a Kispest játékosai. Elhatározzák, hogy örökre barátok maradnak, bármi történjék is.

Kirobban a második világháború, Budapestet bombázzák. A srácok időközben felnőttek, Puskás és Bozsik immár a Kispest nagy csapatának a tagjai.

Máris 1945 nyarán járunk, Öcsi levelet kap. Válogatott lesz mindössze tizennyolc évesen. A mérkőzés 12. perce hozza el a fordulópontot: Puskás megszerzi első gólját a válogatottban.

Ez egyúttal az előadás 12. perce is, és hol vagyunk még az olyan kiemelkedő eseményektől, mint az 1952-es helsinki olimpia, ahol az Aranycsapat összeállt, vagy a Wembley Stadionban lezajlott mérkőzés, az évszázad meccse, azaz a legendás 6:3. Az előadás mindezeket természetesen megmutatja, ugyanúgy, ahogy az 1954-es vébé döntőjét, aminek elvesztése közrejátszhatott két évvel később a forradalom kirobbanásában. A darab végére eljutunk egészen 1960-ig, amikor Puskás immár spanyol mezben négy gól lő Glasgow-ban a BEK-döntőn, és ezzel ma is élő rekordot állít fel.

Puskás Ferenc: Veréb Tamás
Bozsik József: Fehér Tibor
Czibor Zoltán: Pesák Ádám
Kocsis Sándor:Cseh Dávid Péter
Grosics Gyula: Angler Balázs
Zakariás József: Pásztor Ádám
Farkas Mihály: Nagy Sándor
Hunyadvári Erzsébet: Kovács Gyopár
Vörös elvtárs: Szabó P. Szilveszter
Klára: Gubik Petra
Östreicher Emil: Szerednyey Béla
Szepesi György: Gundel Takács Gábor
Sebes Gusztáv: Cseke Péter
Bíró Margit (Puskás édesanyja): Náray Erika
Id. Purczeld Ferenc (Puskás édesapja): Barabás-Kiss Zoltán
Alfredo: Nagy Balázs
Lóránt Gyula: Illés Zoltán
Hidegkuti Nándor: Solner Dániel
Budai László: Kovács Péter
Lantos Mihály: Kovács Richárd
Buzánszky Jenő: Lugosi Fábián

Alkotók:

Rendező: Szente Vajk
Szövegíró: Galambos Attila
Zeneszerző: Juhász Levente
Koreográfus: Túri Lajos Péter
Díszlettervező: Rákay Tamás
Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida

Producer: Szabó László

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!