Szente-Galambos-Juhász:
PUSKÁS – a musical

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2021. jún 19. 20:00

Jegyvásárlás
Jegyértékesítési információ:
Tel.: +3670/365-48-90
E-mail: jegy@margitszigetiszinhaz.hu

Szente-Galambos-Juhász

PUSKÁS

A MUSICAL

2021. június 17. (csütörtök) 20:00 (esőnap: június 18.)

2021. június 19. (szombat) 20:00 (esőnap: június 20.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Puskás, a musical a legismertebb magyar ember, Puskás Ferenc – és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat - történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket. 22 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész, 20 dal, artisták: nézze meg minden idők leggrandiózusabb előadását!

A színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A musical szereplői egykor létező emberek, minden, amit a színdarabban tesznek, a valóságban is úgy történt.

Tartson velünk egy látványos, felemelő és megható, néha vicces, néha drámai utazáson: ismerje meg Puskás Ferenc életének különleges történetét!

A Puskás, a musical alkotói, a Galambos Attila-Szente Vajk-Juhász Levente szerzőgárda már több darabban is bizonyított, a musical rendezője Szente Vajk. A musical koreográfusa Túri Lajos Péter. A darab 2020-as teltházas előbemutatóján álló tapssal zárt a nézőtér, a társulat készen áll, hogy megismételje a sikert!

1937. Magyarország. Rongylabda hull az égből a színpadra. Pattog a földön, egy tízéves gyermek állítja meg a mozgását. Majd újabb labdák hullanak, és hirtelen tizenegy gyermek áll előttünk. A későbbi, legendás Aranycsapat tagjai, akik ekkor még nem tudják, de meg fogják változtatni Magyarország sporttörténelmét. Közülük is kitűnik két srác: Bozsik és Puskás. Bozsik betöltötte a tizenkettőt, így a Kispesti AC leigazolja őt a kölyökcsapatába. Puskás ezt hallva akcióba lendül és addig könyörög a klub intézőjének, amíg hamis igazolással, Kovács Miklós néven be nem veszik őt is a csapatba. Most már mind a ketten a Kispest játékosai. Elhatározzák, hogy örökre barátok maradnak, bármi történjék is.

Kirobban a második világháború, Budapestet bombázzák. A srácok időközben felnőttek, Puskás és Bozsik immár a Kispest nagy csapatának a tagjai.

Máris 1945 nyarán járunk, Öcsi levelet kap. Válogatott lesz mindössze tizennyolc évesen. A mérkőzés 12. perce hozza el a fordulópontot: Puskás megszerzi első gólját a válogatottban.

Ez egyúttal az előadás 12. perce is, és hol vagyunk még az olyan kiemelkedő eseményektől, mint az 1952-es helsinki olimpia, ahol az Aranycsapat összeállt, vagy a Wembley Stadionban lezajlott mérkőzés, az évszázad meccse, azaz a legendás 6:3. Az előadás mindezeket természetesen megmutatja, ugyanúgy, ahogy az 1954-es vébé döntőjét, aminek elvesztése közrejátszhatott két évvel később a forradalom kirobbanásában. A darab végére eljutunk egészen 1960-ig, amikor Puskás immár spanyol mezben négy gól lő Glasgow-ban a BEK-döntőn, és ezzel ma is élő rekordot állít fel.

Puskás Ferenc:
Veréb Tamás/Kocsis Dénes

Hunyadvári Erzsébet, Puskás Ferenc felesége:
Kovács Gyopár/Simon Panna Bogi

Bozsik József:
Fehér Tibor/Orth Péter

Vörös elvtárs:
Szabó P. Szilveszter/Chajnóczki Balázs

Klára:
Gubik Petra/Becz Bernadett

Czibor Zoltán:
Ember Márk/Pesák Ádám

Farkas Mihály:
Nagy Sándor/Nemcsák Károly

Östreicher Emil:
Szerednyey Béla/Peller Károly

Sebes Gusztáv:
Cseke Péter/Bakos-Kiss Gábor

Szepesi György:
Harsányi Levente/Gundel Takács Gábor

Alfredo di Stefano:
Nagy Balázs/Juhász Levente

Bíró Margit, Puskás Ferenc édesanyja:
Náray Erika/Katz Zsófia

Purczeld Ferenc, Puskás Ferenc édesapja:
Barabás Kiss Zoltán/Barát Attila

Puskás Anikó, Puskás Ferenc lánya:
Deim Lorina

Grosics Gyula:
Berettyán Nándor/Angler Balázs

Kocsis Sándor:
Cseh Dávid Péter/Imre Roland

Zakariás József:
Pásztor Ádám/Horváth Dániel

Budai László:
Kovács Péter/Tarlós Ferenc

Lóránt Gyula:
Illés Zoltán/Hermann Bertold

Hidegkuti Nándor:
Solner Dániel

Buzánszky Jenő:
Baranya Dávid/Lugosi Fábián

Lantos Mihály:
Kovács Richárd/Kenyeres Bendegúz

Programajánló

június 2021
július 2021
augusztus 2021
szeptember 2021
No event found!