JURASSIC PARK
film-zene-koncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2023. máj 28. 20:00


Jegyvásárlás
 

MÁV Szimfonikus Zenekar
2023. május 28. vasárnap 20:00 (esőnap: május 30.)
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Karmester: Farkas Róbert


Az előadás megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

A közönség most úgy élheti át a Jurassic Parkot, mint még soha: HD-minőségben, és a John Williams ikonikus filmzenéjét élőben előadó teljes szimfonikus zenekarral.

Az 1993-as Jurassic Park 1. filmet eredeti angol nyelven, magyar nyelvű felirattal vetítjük!

Film-varázslat, ikonikus filmzene, kihagyhatatlan élmény a legendás film 30 éves évfordulóján a Margitszigeten!

 

SAM NEILL

LAURA DERN

JEFF GOLDBLUM

és
RICHARD ATTENBOROUGH

.............

BOB PECK

MARTIN FERRERO

B.D. WONG

SAMUEL L. JACKSON

WAYNE KNIGHT

JOSEPH MAZZELLO

ARIANA RICHARDS

Élőszereplős dinoszauruszok
STAN WINSTON

Full motion dinoszauruszok
DENNIS MUREN, A.S.C.

Dinoszaurusz felügyelő
PHIL TIPPETT

Speciális dinoszaurusz-effektek
MICHAEL LANTIERI

Zene
JOHN WILLIAMS

Vágó
MICHAEL KAHN, A.C.E.

Gyártástervező
RICK CARTER

Operatőr
DEAN CUNDEY, A.S.C.

Alapul szolgáló regény
MICHAEL CRICHTON

Forgatókönyv
MICHAEL CRICHTON és DAVID KOEPP

Gyártásvezető
KATHLEEN KENNEDY és GERALD R. MOLEN

Rendező
STEVEN SPIELBERG

A UNIVERSAL PICTURE

A mai műsor a teljes Jurassic Park című film bemutatása a teljes filmzene élő előadásával, beleértve a főcímzene és a stáblista alatt hallható zenét is.  A zenészek és a nézőtársak iránti tiszteletből kérjük, maradjon ülve a stáblista végéig.

A Jurassic Park a Universal Studios védjegye és a szerzői joga.  Engedélyezte a Universal.  Minden jog fenntartva.  


Élje át a lenyűgöző film-varázslatot, a 65 millió évvel ezelőtt kihalt dinoszauruszok világát felélesztő Jurassic Parkot HD minőségben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad óriásvásznán, John Williams ikonikus filmzenéjével.

A Jurassic Park az ember és az őslények túlélésért vívott, akciódús kalandja! Ez a lenyűgözően látványos, fantasztikus speciális effektekkel teli film-varázslat először lesz látható Magyarországon.

A Jurassic Park idén ünnepli 30 éves évfordulóját, hisz Steven Spielberg kultikus filmmé vált tudományos-fantasztikus alkotása 1993-ban került bemutatásra Michael Crichton Őslénypark című regénye alapján. Generációk nőttek fel az izgalmas történeten, melyet most megmutathatunk gyermekeinknek is. 

Üdvözöljük… a Jurassic Parkban!


A PRODUKCIÓ ALKOTÓI

A Jurassic Park in Concert a Film Concerts Live!, az IMG Artists, LLC és The Gorfaine/Schwartz Agency, Inc vegyes vállalkozásának produkciója.

Producerek: Steven A. Linder és Jamie Richardson
Operatív rendező: Rob Stogsdill
Produkciós menedzser: Sophie Greaves
Produkciós asszisztens: Elise Peate
Nemzetközi képviselet: IMG Artists, LLC
Műszaki rendező: Mike Runice

Zeneszerző: John Williams

Zenei előkészítés: Jo Ann Kane Music Service
Film előkészítése koncertelőadásra: Ramiro Belgardt
Műszaki tanácsadó: Laura Gibson
Hangkeverés a koncertelőadáshoz: Chace Audio by Deluxe
A Jurassic Park zenéje átdolgozásra került élő koncertelőadáshoz.

Külön köszönet a következőknek: Universal Pictures, Amblin Entertainment, Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, John Williams, Kristin Stark, Michael Silver, Patrick Koors, Tammy Olsen, Lawrence Liu, Thomas Schroder, Tanya Perra, Chris Herzberger, Noah Bergman, Jason Jackowski, Shayne Mifsud, Darice Murphy, Mike Matessino, Mark Graham és a MÁV Szimfonikus Zenekar zenészei és munkatársai.

www.filmconcertslive.com

MÁV Szimfonikus Zenekar - Zenében utazunk

Fotó: Steirer-Máté

A MÁV Szimfonikus Zenekart ma Magyaroroszág élvonalbeli hivatásos zenekarai között tartják számon, amelyet 1945-ben, a második világháború végnapjaiban Varga László, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. akkori elnök-vezérigazgatója alapított. Repertoárja a barokk zenétől a modern, kortárs művekig terjed. Koncertjeit évente több mint 50 ezren látogatják, de a rendszeres rádió- és televízióadásokon, valamint az online közvetítéseken keresztül ennél jóval többekhez eljutnak a hangversenyei.

A zenekar lemezfelvételei a világ minden pontján elérhetőek, a legismertebb lemezcégek gondozásában (HUNGAROTON, NAXOS, SONY, TOCCATA CLASSICS). Egy 2013-as kiadvány az Egyesült Államok legnagyobb presztízsű zenei magazinjának (American Record Guide) díját is elnyerte.

Több mint hét évtizedes működése során a MÁV Szimfonikus Zenekar számos világsztárral dolgozott együtt hazai és külföldi hangversenyeken: Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras, Kiri Te Kanawa, Helen Donath, Roberto Alagna, Ruggiero Ricci, Dudu Fischer, Lazar Bermann, Gertler Endre, Tsuyoshi Tsutsumi, David Geringas, Starker János, Cziffra György, Ránki Dezső, Jandó Jenő, Miklósa Erika, Rost Andrea, Vásáry Tamás, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Baráti Kristóf, Bogányi Gergely, Andrea Bocelli, Alexander Markov, Frankl Péter, Menahem Pressler, Imai Nobuko, Maxim Vengerov, Kirill Troussov, Pinchas Zukerman… még hosszan lehetne folytatni a sort.

Számtalan nemzetközi rangú karmester vezényelte a MÁV Szimfonikusokat. Többek között Kurt Masur, Ferencsik János, Kodály Zoltán, Rózsa Miklós, Lamberto Gardelli, Franco Ferrara, Uri Mayer, Roberto Benzi, Angelo Ephrikian, Franz Konwitschy, Ottmar Suitner, Arvid Jansons, Vladimír Válek, Hans Swarowsky, Carlo Zecchi, Herbert Blomstedt, Moshe Atzmon, Yuri Simonov, Irwin Hoffman, James Levine, Fürst János, Jesús López Coboz, Charles Dutoit, Leonard Sltakin, Jorma Panula…
A neves vendégművészek közül sokan tartottak a MÁV Szimfonikus Zenekar szervezésében mesterkurzusokat, többek között, Menahem Pressler, Alexander Markov, Jean-Efflam Bavouzet, Lencsés Lajos, Adorján András, Kirill Troussov, Takács-Nagy Gábor, Jorma Panula…, amelyekre a világ minden tájáról jelentkeztek hallgatók.

A zenekar magas művészi tudását számos külföldi vendégszereplése során is elismerték. Európa szinte minden országában koncertezett már a legnevesebb koncerttermekben, emellett Brazíliában, Peruban, Chilében, Argentínában, Ecuadorban, Egyiptomban és Kolumbiában, valamint Libanonban, Japánban, Kínában, Hongkongban, Dél-Koreában és Ománban aratott sikereket az elmúlt évek során. Visszatérő vendége a nagy presztízsű bécsi Musikverein koncertteremnek.

A zenekar közel 50 éve szoros barátságot ápol Kobayashi Ken-Ichiro-val, aki 1974 tavaszán nyerte meg a Magyar Televízió első Nemzetközi Karmesterversenyét. A MÁV Szimfonikusok volt az első zenekar, amelyet hazáján kívül vezényelt, ezzel indult nemzetközi karrierje. A kölcsönös megbecsülés jeléül a 2014-15-ös évadtól, mint tiszteletbeli vendégkarmestert üdvözli a pulpituson.
A MÁV Szimfonikus Zenekar vezetőkarmestere 2021-től Farkas Róbert.

karmester

 

1982-ben született Ózdon. Korán kezdett zenét tanulni, 14 éves korában felvették a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába zongora-szolfézs-zeneelmélet szakra. Tanulmányait Budapesten, a Bartók Konzervatóriumban folytatta, majd 2000-ben felvették a Liszt Ferenc Zeneakadémiára, karvezetés szakra, mellette a karmesterképző szakot is elvégezte Gál Tamás és Ligeti András tanítványaként.

2006-ban Erasmus ösztöndíjjal a berlini Művészeti Akadémián folytatta karmesteri tanulmányait Lutz Köhler professzornál, 2012-ben diplomázott. Közben részt vett több mesterkurzuson, többek között Eötvös Péter, Bernard Haitink és Jorma Panula vezetésével. 2011-ben Horvátországban, a Lovro von Matačič Nemzetközi Karmesterversenyen 3. díjat, a Zenekar Külön díját és a Horvát Zeneszerzők Társasága különdíját nyerte. Tanulmányainak befejezése után a művészeti vezető asszisztense lett a Berlini Állami Operaházban, ahol Sosztakovics, Hindemith és John Cage operáinak színrevitelében működött közre, Wolfgang Rihm Dionysos című operájának pedig második karmestere volt. Rövid idővel később szerződtette a Heidelbergi Színház opera-társulata. Olyan klasszikus operák, mint a Cosi fan tutte, a Szöktetés a szerájból, vagy a Traviata mellett sok modern kortárs szerző operájának bemutatóját vezényelte.

2013-ban kezdődött együttműködése Fischer Ivánnal az általa vezetett Berlini Konzerthaus Zenekarban, 2015 óta Fischer Iván asszisztense mind a berlini, mind a Budapesti Fesztiválzenekar élén. Magyarországon is rendszeresen vezényel: a Nemzeti Filharmonikusok, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Danubia, a Savaria, a Pannon Filhamonikusok és a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjein, külföldön pedig a Berlini Konzerthausorchester, a Berlini Szimfonikusok, a Lipcsei Kamarazenekar, a Heidelbergi Filharmonikusok, a Collegium Musicum Pommersfelden, a Horvát Rádió-Televízió Szimfonikus Zenekara és az Ausztrál Ifjúsági Zenekar karmesteri dobogóján.

2021 szeptembere óta a MÁV Szimfonikus Zenekar vezető karmestere.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!