NEMANJA RADULOVIĆ & Double Sens
világhírű hegedűművész
koncertje

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2024. júl 11. 20:00


Jegyvásárlás

NEMANJA RADULOVIĆ
&
Double Sens

koncert

2024. július 11. csütörtök 20:00 (esőnap: július 12.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Egy koncert sablonok és konvenciók nélkül!

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára tűzött számokat.

Attraktív megjelenése, frizurája, színpadi mozgása és a közönséghez szóló szellemes kommentárjai teszik még egyedibbé. Csodálatos ez az örömteli játék, a szerzők iránti tisztelet és az egyéni tolmácsolás utánozhatatlan szintézise. Koncertjein szinte vizuális hatással eleveníti meg Radulović Bach, vagy Mozart korának zenei légkörét, és káprázatos az a pezsgő virtuozitás, amellyel Sarasate, Brahms és Monti tetszetős számait előadja.

Nemanja Radulović első budapesti koncertjén, olyan különleges műveket hallhatunk, mint a Rimszkij-Korszakov: Seherezádé című szimfonikus szvitje (op. 35), vagy a Beethoven vérforraló A-dúr (Kreutzer)szonátájának Nemanja Radulović által készített saját átirata (op. 47.)

A klasszikus zenei darabok mellett, ismert világzenei slágerek is felcsendülnek a Margitszigeten, különleges „Radulović stílusban”.

Az élet örömei és bánatai gazdag kifejezést kapnak Nemanja zenéjében. Az „igazán kifinomult technikájáért és hangszínéért” dicsért francia-szerb hegedűművész azon ritka művészek egyike, akik nyitottak az emberi érzelmek teljes skálájára, és képesek hangszereiken keresztül kommunikálni őket.

Radulović vágya, hogy kiszélesítse a zene határait, és minden korosztályú és hátterű közönséget elérjen.

Nemanja Radulović & Double Sens

“Ami a zenészeket illeti, akikkel együtt játszom, nagyon fontos számomra a hűség. Szerintem nagyszerű, hogy a Double Sens - egy vonósegyüttes, amelyet közel tíz éve alapított - zenészei ugyanazok, mint a projekt indulásakor. Olyanok vagyunk, mint egy család. A zenében, ahogy az életben általában, úgy gondolom, hogy minél több idő telik el, annál jobban el tudsz mélyíteni egy kapcsolatot, és annál több szép dolgot fedezhetsz fel. Nem próbálok történelem órát tartani, vagy oktatóanyagot hegedülni” – jegyzi meg. „Csak azt akarom, hogy a közönség valódi érzelmeket érezzen az általam játszott zenén keresztül.”

Nemanja Radulović 1985-ben született Nišben, amely akkor Jugoszláviához tartozott. “Egy olyan országból származom, amely nagyon változatos és gazdag kultúrával rendelkezik, keleti és osztrák-magyar hatásokkal. Az 1990-es évek második felében Saarbrückenben Joshua Epsteintől, Belgrádban Dejan Mihailovićtól vett órákat. Tizennégy évesen családjával Párizsba költözött, ahol a Párizsi Konzervatóriumban Patrice Fontanarosa tanítványa volt. 2006-ban lett világszerte ismert, amikor Maxim Vengerov helyére beugorva játszotta Beethoven Hegedűversenyét az Orchestre philharmonique de Radio France-szal és Myung-whun Chunggal. Nemanja 2006-ban érte el nemzetközi áttörését, amikor Maxim Vengerovot váltotta szólistaként Beethoven Hegedűversenyének, a kritikusok által elismert előadásában az Orchester Philharmonique de Radio France közreműködésével, melyet Myung-Whun Chung dirigált.

Az elmúlt néhány évadban a világ számos vezető zenekarával szerepelt, mint például a Münchner Philharmoniker, a Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, a Royal Philharmonic Orchestra és az Orchester symphonique de Montréal.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!