PINK MARTINI
featuring
China Forbes and Storm Large

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2022. júl 15. 20:00


Jegyvásárlás

PINK MARTINI

featuring China Forbes and Storm Large

koncert

2022. július 15. péntek 20:00 (esőnap: július 16.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A klasszikus, jazz és pop műfajait vegyítő, a világ minden tájáról származó zenei elemeket ötvöző amerikai Pink Martini együttest Thomas Lauderdale alapította, később csatlakozott hozzá egy volt harvardi osztálytársa China Forbes. Közösen kezdtek dalokat írni. "Je ne veux pas travailler" vagy “Nem akarok dolgozni” – ez volt a címe az első slágerüknek, ami azonnal nagy siker lett.

"Mindenkinek jár egy kis Álom luxuskivitelben" – így szólt a zenekar a kezdeti a mottója.

Több tucatnyi zenész és dalok több mint 25 nyelven – ez a Pink Martini többnyelvű repertoárjának mérlege, melyeket a világ legnagyobb zenei színpadjain adtak elő szimfonikus zenekarokkal Európában, Ázsiában, Görögországban, Törökországban, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, valamint Észak- és Dél-Amerikában. A Pink Martini európai debütálására az 1997-es Cannes-i Filmfesztiválon került sor, első nagyzenekari fellépésére pedig 1998-ig kellett várni, akkor az Oregoni Szimfonikusokkal szerepeltek együtt. Azóta a zenekar több mint hetven zenekarral játszott együtt a világon, több fellépésük is volt a Los Angeles-i Filharmonikusokkal a Hollywood Bowlban, a Boston Popsszal, a Nemzeti Szimfonikusokkal a Kennedy Központban, a San Franciscó-i Szimfonikusokkal, a Chicagói Szimfonikusokkal, a Minnesota Zenekarral, a Seattle-i Szimfonikusokkal, a Cleveland Zenekarral, illetve a BBC Koncert Zenekarral a Royal Albert Hallban.

A Margitszigeten 2019 nyarán, két egymást követő teltházas koncerten a közönség együtt táncolt és énekelt a zenekarral.

Az amerikai énekes és dalszerző nagyon sokoldalú művész. Énekesnői karrierje előtt éveken át színésznőként dolgozott New Yorkban. Ezután a zenei pálya felé fordult, zenekart alapított és szólóalbumot is készített. China Forbes 1995-ben lett a Pink Martini együttes énekese. Ő és Lauderdale közösen írták a banda "Sympathique (Je ne Veux Pas Travailler)" című slágerét, sok más zenekari eredeti mellett.

A Pink Martinival végzett munkája mellett szólóalbumokat adott ki, köztük a Love Handle-t és a '78 -at, amely a "Hey Eugene" című dalát tartalmazza eredeti verziójában.

Szerepel Michael Feinstein The Sinatra Project című albumán, a "How Long Will It Last?" duettjét énekli. A Margitsziget színpadán pedig elragadó hangján olyan feldolgozások és saját dalok csendülnek majd fel, mint az Amado Mio és a Brazil, a Let's Never Stop Falling in Love vagy az Una notte a Napoli.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!