Szomor – Pejtsik – Miklós: BÁTHORY ERZSÉBET musical

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2023. jún 10. 20:00

Szervezés alatt!

Szomor – Pejtsik – Miklós:

BÁTHORY ERZSÉBET

musical

2023. június 10. szombat 20:00 (esőnap: június 11.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös előadása

A 2012-es ősbemutató után 2023. nyarán újra bemutatásra kerül a fergeteges sodrású előadás a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként.

BÁTHORY ERZSÉBET
Fotó: Kanyó Béla
A képek a 2012-es margitszigeti bemutatón készültek.

A látványos előadás egy legendás nőalakot és egy máig vitatott történelmi korszakot dolgoz fel, stílus- és műfajteremtő formában. A Báthory Erzsébet című musical-opera Báthory Erzsébet rejtélyes történetét mutatja be.

Legenda vagy valóság? Koncepciós ügy vagy beteljesületlen szerelem? Gyilkos vagy áldozat? Báthory Erzsébet: a nő, az anya, a feleség, a szerető. A féltékenység és hatalomvágy által ostromolt erős, ám érző nőalakot festi elénk a nagy ívű dallamvilággal megalkotott, operai igénnyel megkomponált musical. Alakja itthon és külföldön is számos irodalmi mű, vers, regény és film ihletőjéül szolgált, hiszen egyszerre van jelen benne titok, féltékenység, szerelem, vágy, erotika, érzékenység és szadizmus.

BÁTHORY ERZSÉBET
Fotó: Kanyó Béla
A képek a 2012-es margitszigeti bemutatón készültek.

A musical-opera szövegkönyvét Miklós Tibor (Anna Karenina, Abigél, Légy jó mindhalálig, Menyasszonytánc, Sztárcsinálók) írta, zenéjét Szomor György (Diótörő és Egérkirály, Monte Cristo grófja, Robin Hood) szerezte. Az előadást Bagó Bertalan álmodta színre Vereckei Rita díszlet- és Kiss Bori jelmezterveivel, a koreográfus Novák Péter.

Hamarosan újjáéled a legenda!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2023
június 2023
július 2023
augusztus 2023
No event found!