TANGO WITH THE STARS!
Astor Piazzolla szimfonikus tánc-show

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2023. júl 22. 20:00

Jegyvásárlás

TANGO WITH THE STARS!
Astor Piazzolla szimfonikus tánc-show

2023. július 22. szombat 20:00 (esőnap: július 23.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Margitszigeti Színház nagyszabású produkciója sztár táncosok közreműködésével

Astor Piazzolla szimfonikus tangó tánc-show az Óbudai Danubia Zenekarral és az ország kedvenc versenytáncos sztárjaival.

Táncosok:

Tóth Katica
Lissák Laura
Mikes Anna
Stana Alexandra
Szőke Zsuzsanna
Hegyes Bertalan
Bődi Dénes
Suti András
Baranya Dávid
Váradi Martina
Andrea Silvestri

Astor Piazzolla argentin zeneszerző a Tango Nuevo megteremtője. Több mint 300 tangót és mintegy 50 filmzenét írt. Piazzolla életművével a tangót és a bandoneónt a komolyzene részévé tette. Életművének meghatározó dallamai csendülnek majd fel a látványos, sztárvendégekkel tarkított estén.

Zene, tánc, szenvedély!

 

Astor Piazzolla

Argentin zeneszerző, a Tango Nuevo megteremtője.

Gyermekkorát New Yorkban töltötte. Az apjától kapott bandoneón hangszeren kezdett el zenét tanulni, találkozott Carlos Gardellel, a tangólegendával, majd a magyar származású Rachmanyinov-tanítványtól, Wilda Bélától kapott klasszikus zongoraórákat. A család 1937-ben visszatért Argentínába, itt Piazzolla különböző zenekarokban, klubokban, kabarékban játszott, valamint komponált. Arthur Rubinsteinnel való találkozás hatására képezte magát klasszikus, akadémikus módon is Alberto Ginastrera zeneszerzőnél.

Az 50-es évek elején írt több zenekari és kamaraművet, elkészült a Rapsodía porteña (1952), a Buenos Aires szimfónia (1953), amely kivívta a szakma elismerését, valamint a Sinfonietta (1954), amelyért díjat kapott. 1954-ben ösztöndíjjal Párizsba ment, ahol Nadia Boulanger tanítványa lett – ő bátorította saját zenei nyelvének kifejlesztésére. Hazatérve megalapította az Octeto Buenos Aires zenekart (2 bandoneón, 2 hegedű, nagybőgő, cselló, zongora, elektromos gitár), amellyel új interpretálásban játszották a tangózenét, létrehozva ezzel a Tango Nuevót. Az argentin katonai diktatúra alatt (1976–1983) Piazzolla Olaszországban élt.

A jazz és Johann Sebastian Bach zenéje mindvégig hatással voltak rá. Több mint 300 tangót írt, mintegy 50 filmzenét. Piazzolla életművével a tangót és a bandoneónt a komolyzene részévé tette.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2023
június 2023
július 2023
augusztus 2023
No event found!