Interjú László Boldizsárral

1995-ben alapította Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn, Kovács Péter és László Boldizsár a Cotton Club Singers együttest, melyet azóta is az ország legismertebb vokálegyütteseként tartanak számon. Eleinte Manhattan Transfer-feldolgozásokat énekeltek, majd repertoárjukat fokozatosan bővítették. A Margitszigeti Színház nézőterét tavaly nagyszabású ABBA Jazz estjükkel töltötték meg, idén pedig Frank Sinatra dalait hozzák el. László Boldizsár alapítótagot kérdeztük a nyár legnagyobb koncertjéről, a Sinatra produkcióról.

Az egyik kedvenc helyszínetek a nyár folyamán úgy tűnik, a Margitsziget. Szívesen jártok vissza?

Ez a hagyományunk már több mint 20 éves múltra tekint vissza. Az egyedülálló adottságai miatt ideális helyszín pláne egy olyan csapatnak, amelyik évente 1-2 alkalomra vállal csak fellépést. És hogy szívesen-e??? Mi várjuk a legjobban!!!

Tavaly teltházas koncertet adtatok a Margitszigeten ABBA dalokkal. Idén is ilyen nagy bulira készültök?

Idén nagyobbra, ha lehet ezt mondani. Már csak azért is, mert a Sinatra műsorunk közel 20 zenésszel többel szólaltatjuk meg, mint tavaly a ABBA Jazz műsorunkat. A dalok pedig önmagukban hordozzák a nagyobb megszólalást, elég, ha csak a New York-New York-ra gondolok.

Mikor láthatta a közönség az első Sinatra estet?

21 évvel ezelőtt mutattuk be, és 20 éve hallotta a közönség utoljára ebben a fényében. Azóta várjuk, hogy egyszer újra színpadra lépjünk vele, a Margitszigeti Színház pedig erre a legjobb helyszín!

Mit jelent számotokra ez a produkció?

Akkor került a helyére a csapat. Mondhatni akkor helyeztük el előszőr magunkat a zenei térképen oda, ahol szerencsére azóta is vagyunk.

Vannak kedvenc dalaid a műsorból?

Ez mindig nehéz kérdés, de talán az egyveleg, ahol 6 dalt gyúrtunk össze, és a végén az Ének az esőben film nagy röhögős dala szólal meg a Make ’Em Laugh.

Milyen élmény a felkészülés és a közös munka?

Ez az a társaság, amelyik évről-évre tud ugyanabba a folyóba belelépni. Ezt értsék jól…Számunkra ez azt jelenti, hogy a hétköznapi egyedi sikereink mellet a Cotton Club Singers megadja azt a lehetőséget, hogy újra átélhetjük a húszas, harmincas éveink fiatalságát a saját zenéinken keresztül. Ez többet jelent mindennél! Minden próba vagy fellépés ennek az örömnek a megélésével telik.

Hogy élitek meg azt a töretlen sikert, a szeretetet, amit a mai napig kaptok a közönségtől?

Mi tényleg szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert nemhogy csökkent volna a rajongóink tábora, hanem növekedett is. Sokan elhozzák a felnőtt gyerekeiket, akik akkortájt születhettek, amikor mi kezdtük és valószínű otthon sokat hallgatták a mi lemezeinket, kazettáinkat.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Szeretnénk ezt a sort folytatni, és jövőre is megjelenni a Margitszigeten. Meg is van az ötlet, de ne rohanjunk annyira előre!