Kiállítások várnak egész nyáron a Víztoronyban

A Margitszigeti Víztorony minden évben helyet ad különleges kiállításoknak, tárlatoknak, valamint lehetőséget ad fiatal művészek bemutatkozására. A 2022-es nyár is bővelkedik majd izgalmas kiállításokban ezen a rendkívüli helyszínen, ahová évről-évre nagy lelkesedéssel hozzák ki műveiket a művészek.

Az ország legnagyobb víztornya igazi turisztikai látványosság, melyből láthatjuk Budapest 360 fokos körpanorámáját. A Víztorony lépcsőin felsétálva tárul a látogatók elé egész nyáron a Margitszigeti Színház felkérésére kiállított művek sokasága, páratlan élményt kínálva.


A 2. Budapesti Illusztrációs Fesztivál legjobb pályaműveinek bemutatása

2022. május 15-június 7.

A nyári kiállítások sorát a Budapesti Illusztrációs Fesztivál legjobb pályaműveiből készülő installáció nyitja meg május 15-én. A Fesztivál 2019-ben azzal a céllal jött létre, hogy reprezentálja és megújítsa a hazai illusztrációs művészetet. A szervezők célja, hogy a kétévente ismétlődő biennálé jellegű pályázat és a kapcsolódó rendezvények által ösztönözzék a hazai irodalmi illusztráció felzárkózását a világ élvonalához: láthatóvá tegyék a fiatal tehetségeket, hosszabb távon pedig reprezentálják a magyar illusztrációt nemzetközi szinten is.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy vidéken minél több helyen és a határon túl is megmutassuk ezt a műfajt. Megmutassuk azért, hogy kedvet csináljunk hozzá a fiataloknak, hiszen meggyőződésünk, hogy ma, 2022-ben egy nagyon trendi műfaj az illusztrációs művészet. Kedvet csináljunk a szülőknek ahhoz, hogy amikor könyvesboltban a gyerekeknek válogatnak könyvet, akkor a kezük odatévedjen azokra a kiadványokra, amelyeket a szakma legjobbjai a legjobbaknak tartanak.” – vélekedik Révész Emese művészettörténész.


A Felszabtér rajziskola kiállítása

2022. június 13-július 15.

A patinás Felszabtér Rajziskola év végi kiállítását 2022-ben is az impozáns Margitszigeti Víztorony kiállító terében tartja.

A június 16-án nyíló tárlat négy emeleten mutatja be a növendékek munkáit. A kilátást animációs filmek, krokik, festmények és grafikai munkák teszik festőivé. Olyan esemény lesz, ahol nem csak megtekinthetők az éves munkák, hanem az érdeklődők rajzolhatnak is. A kiállítás során a művek megvásárolhatóak lesznek, ezzel fiatal művészeket lehet támogatni a Start Galéria Budapest közvetítésével.


A MOME fotó tanszék hallgatóinak kiállítása

2022. július 17- augusztus 4.

Útjaink címmel várja majd a látogatókat a július 17-én nyíló fotókiállítás a MOME fotó tanszék anyagaiból. A fiatal fotóművészek munkái nyílt őszinteséggel kalauzolnak a sokszor felszínesnek ható emberi  tükröződések, cselekedetek mögé. A bennük  húzódó érzelmek, vívódások, felismerések elképzelt vagy nagyonis valós világa mindannyiunk lelkét megvilágító korkérdéseket feszeget, amikre mindannyian önmagunkban találhatunk válaszokat.


Attila – kiállítás a legendás uralkodó életéről

2022. augusztus 6-szeptember 2. 

A Margitszigeti Színház idei nagyszabású operabemutatójához, Verdi Attila című operájának augusztus 12-i bemutatójához kapcsolódóan nyílik augusztus elején kiállítás a Víztoronyban, a Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködésben.

A kiállítás a legendás uralkodó Attila életét és a hun kort dolgozza fel, valamint megidézi az opera hőseiként is szereplő történelmi hősöket és bemutatja a hunok kultúráját.