A Margitszigeti Szabadtéri Színház meghirdette a 2023-as szezon kiemelt programjait. Ez alkalomból, Adventre Ajándékkártyát bocsátottunk ki, mely csodás ajándék lehet a fa alá. A teátrumban forró szenvedélyre és hihetetlen érzelmekre számíthatnak nézőink a következő évadban. Olyan élményekre, melyek örökre velük maradnak. 

Az adventi időszakban a Margitszigeti Színház a közönségének egy exkluzív ajándékot kínál: a limitált példányszámban kibocsátott ALL IN ONE Ajándék- és kedvezménykártyát, azaz egy ajándékcsomagot. Az Ajándékkártya jelentős kedvezménnyel kapható. Ára: 20.000 Ft, értéke: 30.000 Ft, mely összeg teljes egészében levásárolható a 2023. nyári évad végéig. 

A kártyán szereplő összeg felhasználását követően az Ajándékkártya már Kedvezménykártyaként működik, mely a további jegyvásárlások alkalmával 20%-os kedvezményre jogosít online jegyvásárlás esetén, illetve a Margitszigeti Színház jegyirodáiban. 

A kártyával további VIP szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.

Művészek a világ legnagyobb színpadairól

A Margitszigeti Szabadtéri Színház minden évben megújul, műsorunk összeállításában figyelembe vesszük a közönség igényeit, vágyait, igyekszünk minden évben olyan élményt nyújtani látogatóinak, melyre Önök még sokáig szívesen emlékeznek. A színház nyitókoncertjének 2023-ban egy olyan virtuóz művész lesz a vendége, akit a hazai közönség csodagyerekként ismerhetett meg. Daniel Lozakovich hegedűművész azóta felnőtt, játéka minden részletre kiterjedően kidolgozott lett, elmélyült, kiegyensúlyozott, mindenfajta túlzástól mentes előadásmódját hallva a közönség úgy érzi, hogy valami földöntúli csodában van része. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közös koncertjén felcsendül majd Dohnányi Ernő Ünnepi Nyitány című műve is, melyet Budapest tiszteletére írt.

Először érkezik hazánkba a két fiatal szoprán, Pretty Yende és Nadine Sierra, akiket a világ szinte valamennyi jelentős színházában láthatott már a közönség, többek között a Royal Opera House-ban, a Covent Garden-ben, az Opéra National de Paris-ban, a New York-i Metropolitan Operában és a bécsi Staatsoper-ben. Golden Age című, érzelmekkel teli koncertjüket hozzák el a margitszigeti közönségnek.

Az opera műfajában a gála mellett igazi csemegét találnak a műfaj kedvelői 2023-ban is. A 2022-es évadban bemutatásra került nagyszabású operaelőadás, az Attila a közönség nagy örömére ismét látható lesz a Margitszigeten. Giuseppe Verdi művét idén is egyedülálló látvánnyal, a legjobb énekesekkel a főszerepben tűzzük műsorra.

A tánc és a szenvedélyes dallamok jövő nyáron is fontos szerepet kapnak. A méltán népszerű “Sukhishvili” társulat 2019-es nagysikerű fellépése után, hagyományos georgiai és különböző klasszikus táncokat ötvöző műsorával visszatér a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra. Az együttes tornádó-szerű gyorsaságáról, csillogó jelmezeiről és a két szívdobbanás között lezajló fél térden bemutatott pörgéseikről ismert. 

A Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének karizmatikus táncosait a 2022-es nagysikerű margitszigeti előadásuk után 2023 nyarán Valentina Turcu által koreografált Rómeó és Júlia balettben láthatja újra a közönség. Rómeó szerepében a magyar művész, Darai Tamás lesz látható. 

A színház egyedülálló, látványos produkciója, a nyár egyik legnagyobb show-ját ígéri az Astor Piazzolla, a “tangó királyának” műveiből álló est, melyben feltűnnek majd az ország kedvenc táncosai, akik egyedi koreográfiával készülnek arra, hogy lenyűgözzék a közönséget.

Vérpezsdítő hangulatot varázsol a nyárban a Chico and the Gypsies zenekar, akik olyan világhírű slágerekkel érkeznek, mint a Bamboleo, a Djobi, Djobi és a Ben Ben Maria. 

A Cotton Club Singers, az ország egyik legismertebb vokálcsapata, a Margitszigeti Színházban mutatja be 20 év után újra a legnagyobb színpadi show-ját, Sinatra címmel. A koncert átfogóan mutatja majd be Frank Sinatra dalait.

Miénk a színház

A 2012-es ősbemutató után, 2023. nyarán újra bemutatásra kerül a Báthory Erzsébet musical. A fergeteges sodrású előadás a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként kerül színpadra a musical műfajának nagyjaival a főszerepben. 

Lehár Ferenc nagysikerű operettjét, a Luxemburg grófját Szente Vajk rendezésében mutatjuk be, együttműködésben a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal.

Az operett- és musical világának legnagyobb slágereivel és neves vendégekkel érkezik Dolhai Attila, Jászai Mari-díjas Érdemes Művész. Best of Dolhai című produkciójával szinte valamennyi zenés műfaj rajongójának egyedülálló csemegét kínál. A látványos show-elemekben gazdag esten fellép majd többek között Janza Kata és Vágó Zsuzsi is.