Tájékoztató a védettségi igazolványról

Kedves Közönségünk!

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 194/2021. (IV.26.) Korm.rend. értelmében a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára a szolgáltatások szélesebb köre megnyílt. A szolgáltatások körébe soroltak a színházak is.

Így tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályozásnak megfelelően a színházak előadásai kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a felügyeletük alatt lévő kiskorú személyek számára látogathatók.

Az egészségügyi applikáción (EESZT) bemutatott védettségi igazolványt is elfogadjuk.
Védettségi applikáció használata.
Regisztráció, telepítés: https://www.eeszt.gov.hu/

Védettségi igazolvánnyal rendelkező nézőink felügyelete alatt álló 18 éven aluliak az előadásokat védettségi igazolvány nélkül látogathatják, esetükben a belépés az életkor igazolására alkalmas igazolvány bemutatásával lehetséges.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező 16-18 évesek, szülői felügyelet nélkül is látogathatják az előadásokat.

A rendeletek változását színházunk is minden esetben követi, és – a június 3-ai nyitásunk alkalmával, valamint a későbbiekben is – mindig az aktuális szabályozásnak megfelelően jár majd el.

A jelenlegi rendelet 2. § (12) bekezdése értelmében

 • a védettségi igazolvány személyazonosító igazolvány
 • vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes.

A 194/2021. (IV.26.) Korm. rendelet meghatározza, hogy a koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata.

A védettségi igazolvány tartalmazza:

 • az érintett nevét;
 • útlevelének számát, ha ezzel rendelkezik;
 • állandó személyazonosító igazolványának számát, okmányazonosítóját, ha ezzel rendelkezik;
 • védettségi igazolvány sorszámát;
 • az oltás idejét;
 • fertőzésből felgyógyulás esetén az igazolvány érvényességének dátumát;
 • fenti adatokból képzett adattároló kódot.

Hogyan juthat védettségi igazolványhoz, aki még nem kapott?

A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II.12.) Korm. rendelet 1. §-a értelmében védettséget igazoló hatósági igazolványt kap az, aki a Covid-19 betegségből felgyógyult, vagy megkapta a védőoltást. 

Ha Önnek még nincs igazolványa – és a fentiek szerint jogosult lenne rá –, akkor felhívjuk figyelmét, hogy:

 • A kormányablakokban időpontfoglalással, de akár időpontfoglalás nélkül is lehetséges a védettségi igazolvánnyal és az azzal összefüggő személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés;
 • Ha pedig nincs még beoltva, de átesett a betegségen, akkor a háziorvosánál, illetve a szűrőközpontban, ahol igazolták pozitivitását,  érdeklődjön, hogy az Ön adatait, melyek szükségesek a kártya kiállításához, továbbították-e a központi rendszerbe.

A szabályozások, természetesen, időről-időre változhatnak. A Margitszigeti Színház mindig az adott időszakban hatályos rendeleteknek megfelelően jár majd el a beléptetést, a biztonsági intézkedéseket illetően.

Margitszigeti Színház