Nagyszabású koncerttel érkezik hazánk legelbűvölőbb dívája, Zséda, 2023. július 1-jén a Margitsziget színpadára. Az énekesnő elegáns és kifinomult stílusa a produkció minden pillanatában megjelenik majd a színpadon, egyszerre mutatja majd meg hódító és érzelmekkel teli énjét legszebb dalain keresztül.

Díva címmel készülsz a nyár egyik legnagyobb koncertjére. Olyan eseményre számíthatnak a nézők, amit eddig még sehol sem láthattak. Mitől lesz különleges és egyedi a produkció?

Még ha szeretném sincs két egyforma koncert. Minden ott alakul köztem és a közönség között, abban a megismételhetetlen pillanatban, amikor találkozunk. Megfigyeltem, hogy minden estének van egy dala. Egy dal, ami azon az estén mindannyiunk közös energiája által kiemelkedik a műsorból. Valamiért akkor, ott, az az üzenet, ami betalál, ami velünk marad. De persze készülünk is nagyon erre az estére, hogy igazán különleges és maradandó legyen. Összeállt a számomra dream team, azok az alkotótársak és csapat lesz most is velem, akikkel már az Aréna koncertet is együtt csináltuk a Rouge album megjelenését követően. Papp Timivel dolgozunk a koreográfiákon, Moldvai Márk és Létray Ákos zenei producerek öltöztetik nyárba a dalokat, és persze a fantasztikus zenekarom, csodás zenészekkel, akikkel már tavasszal elkezdtük a próbákat, hogy a koncertre minden tökéletes legyen. Azt szeretnénk, ha az estében ott lenne a nyár minden íze, illata, játékossága és szenvedélyessége, ahogy ehhez a fantasztikus helyszínhez illik. 

Elegáns és kifinomult. Ezekkel a szavakkal jellemzed a margitszigeti koncertet. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad talán a legmegfelelőbb hely egy elegáns koncerthez. Milyen érzések vannak benned ezzel kapcsolatban?

Nagyon inspiráló a helyszín, és nem csak azért, mert világsztároknak ad otthont időről időre, de azért is, mert olyan csodásan simul a természetbe, hogy ennél tökéletesebb helyszínt álmodni sem lehetne egy nyári koncertnek. Nézőként is imádok kilátogatni a szigetre, és elmerülni a sokdimenziós élvezetben, amit a zene, a színek, a nyári szél, a Duna jellegzetes moraja fest körénk. Akik ott voltak év végén a Vígszínházban a karácsonyi koncertemen, már hallhattak egy kis ízelítőt, abból az új, kicsit klasszikusabb világból, ahová a Talamba Ütőegyütttessel kalandoztunk el. A fiúk velünk lesznek most is, és ezúttal is válogatni fogunk néhány klasszikus gyöngyszemet, amit a magunk módján feldolgozunk, izgalmas hangzással színesítve a programot. Nagyon élvezem ezt az új irányt, a műfajok bátor ötvözését. Pont olyan színes, izgalmas hangulatot ad a koncertnek, ami tökéltesen passzol a Margitszigeti Szabadtéri Színpad hangulatához.

Fellépőként több alkalommal voltál már ezen a színpadon, ám önálló koncerttel még nem. Egy régi vágy teljesül ezzel?

Budapest összes nagy színpadára álmodtunk már koncertet a csapatommal. Bevettük az Arénát, elsőként a hazai női előadók közül, többször adtam koncertet a MÜPÁ-ban, vagy a Kongresszusi Központban. De valóban a Margitsziget szólóban, még váratott magára. Talán nem véletlen, hogy éppen most találtunk egymásra, amikor én is újra felfedezem a klasszikus színeket a saját világomban.

A legszebb dalokkal készülsz, de esetleg új dalra is lehet majd számítani?

Mindenképpen. És nem közhelyességből mondom, vagy mert ilyenkor ez a szokás, de legyen még meglepetés, hogy melyik lesz az a dal, amelyiket itt mutatunk majd be a közönségnek. 2020-ban, a COVID alatt jelent meg legutolsó albumom, a Szívizomláz, amiről szinte minden dal rádiós sláger lett. Mostanra újra annyi történet, dallam, érzés fogalmazódott meg bennem, hogy több dalon is elkezdtem párhuzamosan dolgozni. Talán még az sem kizárt, hogy több dal is itt fog debütálni.

A produkció mondhatni, hogy afféle visszatekintés az elmúlt húsz évre. Sok érzést felhozhat a felkészülés és a műsor összeállítása is. Mesélnél ezekről?

Talán a legszebb és legnehezebb része is egyben egy ilyen koncert megtervezésének, amikor ki kell választani azt a bizonyos 23-24 dalt, amit ezen az estén fogunk egy történetbe rendezni, és átadni a közönségnek. Hét nagylemezen közel 100 dalom jelent meg az elmúlt húsz évben, és én legszívesebben mindet énekelném újra és újra… Vannak persze örök „főszereplők”, akiket most sem hagyhatunk ki, de igyekezni fogunk egy nagyon egyedi és különlges setlist-tel meglepni a Margitsziget közönségét.

Úgy tudjuk, különleges lesz a látvány is. Miben lesz más, mint az eddigi koncertjeiden?

Igazodnia kell egyértelműen a helyszín hangulatához, és persze a koncert címéhez, na meg a választott dalokhoz is. Most vagyunk a vizuális ötletelés időszakában, azt már biztosan állíthatom, hogy egy elegáns, modern, letisztult vonalat tervezünk erre az estére. Azt szeretném, ha a látvány lágyan keretezné, finoman kiemelné, könnyedén elrepítené a dalokat. Mindenben a nyár inspirál minket most.