HomeKözlemények - információkBán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója kapta idén a Hevesi Sándor-díjat, kulturális...

Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója kapta idén a Hevesi Sándor-díjat, kulturális menedzser kategóriában.

Az elismerést az idei Országos Színházi Évadnyitó keretében a Csiky Gergely Színházban tartott díjátadó Fekete Péter a kultúráért felelős államtitkár, dr. Fülöp Péter színigazgató, államtitkár-helyettes és Novák János, a Kolibri Színház igazgatója és a Hevesi Sándor-díj kuratóriumának tagjánaka díjazott méltatását követőn adták át. 

A Hevesi Sándor díjat idén még Árkosi Árpád, rendező, valamint Monori Lili, színésznő kapták. Az eseményen átadták a Kaszás Attila-díjat is, melyet 2020-ban Földes Tamás, a Budapesti Operett Színház színművésze kapott.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Az évadnyitón a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának kezdeményezésére és a Csiky Gergely Színház együttműködésében „Párbeszéd a magyar színház jövőjéről 7.”című előadó-művészeti szakmai konferencia is zajlott, melyet az előadókon kívül, a szakmai résztvevők – a járványhelyzetre tekintettek – online követhettek.  A rendhagyó konferencia helyszíne ezúttal a nemrég újra nyílt, a „magyar Gaudínak” is nevezett Magyar Ede és Stahl József tervei alapján készült, 1911-ben megnyitott kaposvári teátrum volt, mely a magyar kormány támogatásával korszerűsödött és nyerte vissza eredeti szépségét.

Fotó: Csiky Gergely Színház, Cservölgyi Zsófia

KÖZLEMÉNYEK - INFORMÁCIÓK