Andrew Lloyd Webber – Tim Rice
EVITA
musicalbemutató

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2024. júl 06. 20:00


Jegyvásárlás

Andrew Lloyd Webber- Tim Rice

EVITA

musicalbemutató

2024. július 6. szombat 20:00 (esőnap: július 8.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Rendező:
BAKOS-KISS GÁBOR

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.
Egy musical az emberi sors dallamairól, amiben az élet nem egyértelmű: sokszor menekülnénk, mégis keresünk. Néha megpihennénk, de hajtunk tovább. Megmutatnánk magunkat, de játszanunk kell. Rajongásig szeretünk és kifulladásig élünk. Ez a kettősség végig kísérte Eva Perón életét, ahogyan a megtagadott gyerekből milliók által elismert és szeretett first lady vált belőle, és mindez a róla készült musicalben is kirajzolódik.

„Visszajövök és millióké leszek!” – mondta Eva Perón (Evita), az argentin miniszterelnök felesége a halála előtt, aki a szegénységből felemelkedve olyan életet élt, amely mintaként szolgálhat mindannyiunk számára. Rendkívüli, ugyanakkor ellentmondásos alakját a zseniális szerzőpáros, Andrew Lloyd Webber és Tim Rice népszerű musicalje, valamint a Madonna főszereplésével a színpadi mű alapján készült film tette világszerte ismertté és népszerűvé.

A darab 1980-as első magyarországi bemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt. A musical azóta több alkalommal látható volt már színházunkban, idén nyáron pedig ismét visszatér, hisz örök értékeinek, az emberi sorsok megható ábrázolásának, valamint nagyhatású zenéjének köszönhetően a musicalek legnagyobb klasszikusai közé tartozik.

Andrew Lloyd Webber zeneszerző és Tim Rice szövegíró az emberi sorsot helyezi előtérbe a maga visszásságaival és erényeivel együtt. A címszereplő életét Che Guevara szemén keresztül követjük végig a felemelkedéstől egészen a tragikusan korai haláláig. Ő szolgáltatja az ellenpontot a szentként tisztelt nő életének balzsamozott hibátlanságához.

Ez a kettősség végül rávilágít: Evita egy igaz ember, aki megérdemli a tiszteletet.

 

Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, 1 szünettel

Az előadást magyar nyelven játsszuk.

Evita: GADÓ ANITA
Che: PESÁK ÁDÁM
Peron: CSENGERI ATTILA
Magaldi: KOCSIS DÉNES
Szerető: MOLNÁR ÁGNES

Valamint Buenos Aires lakói, katonák, árvák

Közreműködik: a Győri Nemzeti Színház énekkara, tánckara, zenekara, valamint a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet színművész hallgatói

Díszlettervező: HORESNYI BALÁZS
Jelmeztervező: ÁRVA NÓRA
Koreográfus: SZŐLLŐSI KRISZTINA
Magyar szöveg: Miklós Tibor

Rendező:
BAKOS-KISS GÁBOR

Zenei vezető, karmester:
SILLÓ ISTVÁN

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!