Barbár Éjszakák – avagy a világ első hajnalai – Tánctabló

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2019. júl 18. 20:00


Barbár Éjszakák

avagy a világ első hajnalai

Tánctabló

2019. július 18. (csütörtök) 21.00

(esőnap: július 19., péntek)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

„Egy utazás története, mert a világon minden egy utazás…”

Az algír származású francia koreográfus, Hervé Koubi a mediterrán térség kulturális gyökereihez nyúlt vissza a második életműve, a Barbár éjszakák című előadás megalkotásával. A tizenkét algériai és nyugat-afrikai férfi táncában kiválóan ötvözi a kortárs, az utcai, a városi tánc, valamint a capoeira és a harcművészetek műfajait, sokszínűségét. Balett-koreográfiájában Koubi lenyűgözően idézi meg a több millió éves történelmünket.

Kik voltak ezek a barbárok? Egy olyan titokzatos tengeri nép, amelyről szinte semmit sem tudunk, bár számtalan ősi műemlék említi őket és még a Biblia is beszámol róluk.

Töltsenek velünk egy felejthetetlen utazást Wagner, Mozart, Faure és hagyományos algériai zenével kísérve.

Koreográfus: Hervé KOUBI
Koreográfus asszisztens: Fayçal HAMLAT
Táncosok: Adel Bousbara / Kobi Elharar / Mohammed Elhilali / Abdelghani Ferradji / Pasquale Fortunato / Zakaria Ghezal/ Oualid Guennoun / Bendehiba Maamar / Giovanni Martinat / Nadjib Meherhera / Mourad Messaoud / Houssni Mijem / Ismail Oubbajaddi / Mauro Peruzzi – Cico/ El Houssaini Zahid
Zene: Wolfgang Amadeus Mozart – Gabriel Fauré – Richard Wagner – tradicionális algír zene
Zenei szerkesztő: Maxim Bodson
Hang: Guillaume Gabriel
Fénytervező: Lionel Buzonie
Jelmezeket, ékszer-fejdíszeket, kellékeket tervezte: Guillaume Gabriel,
Asszisztens: Claudine G-Delattre
Az előadásban szereplő kések kivitelezője: Esteban Cedres

Az ékszer fejdíszek a legjobb Swarovski-kristályokból, a Swarovski támogatásával készültek.
Koprodukciós partnerek: Cannes – Festival de Danse / Centre Chorégraphique National de La Rochelle – Poitou Charente – CieAccrorap / Centre Chorégraphique National de Créteil et du Val de Marne – Compagnie Käfig / Ballet de l’Opéra National du Rhin – Centre Chorégraphique National de Mulhouse / Théâtre de Vitré /  Sémaphore  –  Scène  conventionnée de Cébazat / La Papeterie d’Uzerche – Centre de Développement Chorégraphique en préfiguration /
Centre Culturel Yves Furet – La Souterraine / Le Forum de Fréjus.
Támogatók: Channel – Scène Nationale de Calais / Conservatoire de Calais / Domaine Départemental de l’étang des Aulnes – Département des Bouches du Rhône / Conservatoire de Musique et de Danse de Brive-la-Gaillarde
/ École Supérieure de Danse de Cannes – Rosella Hightower / CDEC – Studios actuels de la danse de Vallauris / Ville de Vallauris / MAC de Sallaumines / Hivernales d’Avignon – Centre de Développement Chorégraphique / Théâtre de Fos- sur-Mer / Théâtre la Colonne de Miramas / Pianock’tail de Bouguenais / Safran – Scène conventionnée d’Amiens / La Fabrique Mimont – Cannes.

Hervé Koubi (42) Napjaink keresett és világhírű francia-algériai táncos koreográfusa, Dél-Franciaországban nőtt fel, Marseille-ben folytatott biológusi tanulmányait követően a gyógyszerész pályát cserélte fel a táncra. Tanulmányait többek között az International Dance Centerben, Rosella Hightower Cannes-i iskolájában és a Marseille-i Operában végezte. Saját táncegyüttesét a Compaigne Hervé Koubit 2009-ben alapította. 2015-ben állami kitüntetést kapott, a francia kulturális lovagkereszt birtokosa.

A táncos koreográfus Hervé Koubi első projektjét 2000-ben hozta létre. A 2001-es Golem projektje óta állandó munkatársa Guillaume Gabriel, de rendszerint sok együttműködővel, video és látvány-művészekkel és írókkal dolgozik együtt. Saját együttesét a Compaigne Hervé Koubit 2009-ben alapította 12 francia-algériai és afrikai táncossal, akiket az utcai tánc érlelt csodás táncossá. Koubi nem beszél arabul, koreográfiai asszisztense, Fayçal Hamlat azonban igen. A társulatvezető Koubi kreatív munkájával párhuzamosan szakmai képzéseket is vezet, többek között az Epde Dance Montpellier-i és a Centre Nationale la Danse-ben Lyonban, és Cannesban. Nemzetközi társulatával szelíden, de határozottan bontja le a sztereotípiákat és az előítéleteket.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!