Booban & Marko Markovic Orkestar

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2008. aug 27.


Egy 20 éves múltra visszatekintő rézfúvós zenekar arra vállalkozott, hogy meghódítja a világot. A dél-szerbiai Vladicin Hanban él az a 13 muzsikus, akiket az elmúlt 12 évben egyáltalán nem lehet megkerülni Szerbiában, az elmúlt 5 évben Magyarországon, és 3 éve Európában sem. Fontos: A koncertre csak az ismert jegyirodákban kaphatók jegyek, online nem lehet vásárolni.

Időpontok:
Augusztus: 27. 20:00
Helyszín:
Margitszigeti Szabadtér Színpad
Műfaj:
Koncert

Nincs olyan ország, ahol ne nyűgöznék le a közönséget energikus, virtuóz előadásmodorukkal, eufórikus koncertjeikkel – legyen a helyszín Spanyolország vagy netán Oroszország. Mégis a kedvenc ország Magyarország, talán azért is, mert az első koncertsikerek ide kötik őket.

Boban Markovic már fiatalon arról álmodozott, hogy híres trombitás lesz, muzsikálva végigjárja a világot. Az előzmények is azt sugalták, hogy ez lehetséges, mivel Boban nagyapja a legendás Pavle, a szerbiai királyoknak is muzsikált. Apja úgyszintén zenekarokban élte le az életét, így már 7 éves korban az apja megszerettette Bobannal a trombitát, mely a mai napig elválaszthatatlan kelléke mindennapjainak. A hagyományt csak erősíti, hogy Boban a cigányok legendás ünnepén Djurdjevdán napján született május 6-án.

Szerbiában több mint 15 éve a legnépszerűbb rezesbanda. Ezt a népszerűséget elsősorban a gucsai fúvóstalálkozón szerzett díjaknak köszönhetik, mivel ott az igazi győzni, mivel általában 40 zenekar közül kerül ki a legjobb – és Boban már mindent megszerzett ott, ami megszerezhető. A legjobb zenekar, a legjobb trombitás, illetve 1995-ben a trombita mestere címet is megkapta. E sikereket csak tetézte, hogy résztvehetett az Underground és az Arizonai álmodozók című Kusturica filmekben is, mint zeneszerző Goran Bregovic-csal közösen.
Boban több filmzenét is készített még Ljubisa Samardzical, dolgozott együtt Lajkó Félix hegedűvirtuózzal, Frank London’s Klezmer Brass All Stars-zal is. Több portéfilm is készült Bobanról és zenakaráról, melyeket filmesztiválokon vetítettek.

Jegyárak: 15.000, 7.900, 6.900, 5.900, 4.900 Ft

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!