Budapest Bár

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2010. jún 13.


Legyen a Budapest Bár vendége egy igazi, hamisítatlan budapesti estére, ahol az elegancia és a játékos jókedv elfed és elfelejtet minden bánatot és bosszúságot, és ez a mámor megédesíti majd az egész nyarat!

A Budapest Bár az utóbbi évek legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben, egy lemez erejéig Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik és közben nem csak a rajongók, de a szólóénekesek tábora is egyre bővül. Régi filmslágereket, kuplékat és táncdalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.
Az előadás játéktere a Budapest Bár öltözője, ahol titkos esti találkára gyűlnek muzsikusok és énekesek, és különös játékba kezdenek, ami egyszerre burleszk-szerű és abszurd, elképesztően pimasz, közben laza és könnyed, mint egy mulatói este a múlt század hajnalának békeéveiben. Sztepp, rumba, swing és őrületes improvizációk adják meg az alaphangot. Mindez nemcsak fantasztikus koncertet, de igazi színházi élményt is ígér, ahol a hangsúly mégis a zenén van. Itt, a rendezői szándék is fordított volt: nem színházat kísér zenekar, hanem a Budapest Bár zenekar fülbemászó muzsikáját játszák el az énekesekből verbuvált társulat tagjai.
Mi lehetne jobb helyszín egy budapesti időutazáshoz, mint a Margitsziget! A Budapest Bárnak ez lesz az első nagyszabású szabadtéri előadása. Ezen az estén nemcsak a régi Budapestet, hanem azokat a kultúrákat is megidézzük, amelyekből a remek dalkincs táplálkozik: a New York-i jazzt, a brazil bossa novát vagy a francia sanzont. Kitűnő vendégünk lesz New Yorkból Mazz Swift, aki hangjával és hegedűjátékával mindig elkápráztatja közönségét. Mazz a Juiliard Zeneiskolában tanult hegedülni, és dolgozott már többek között Whitney Houstonnal , a Living Color zenekarral és Kanye Westtel is.

Garantáltan a legolcsóbb wellness program minden generáció számára, a lemez pedig mellékhatások nélküli, dobozba zárt antidepresszáns.

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (tangóharmonika, zongora) és Farkas Richárd (bőgő). Közreműködik: Illés Ferenc (gitár)

Ének:
Behumi Dóri (ex-Jazz + Az)
Ferenczi György
Frenk
Keleti András (Colorstar)
Kiss Tibor (Quimby)
Kollár – Klemencz László (Kistehén)
Lovasi András (Kispál és a Borz)
Németh Juci (nemjuci)
Ruttkai Bori (Specko Jedno)
Szűcs Krisztián (HS7)

Vendég: Mazz Swift

Jelmez: Borsa Kata
Díszlet és segítő személyzet: Karzat Csoport
Fény: Kovács Áron
Video: Kiégő Izzók
Hangosítás: Bana Róbert
Producer: Gáncs Andrea

Rendező: Pál Kálmán

Ez a produkció nem a Szabad Tér Színház saját szervezésű produkciója, ezért a Hungary Card-ot nem áll módunkban elfogadni.

Jegyárak: 6.500Ft, 5.900Ft, 4.900Ft, 3.900Ft

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!