Carmen Souza: Kachupada (világzenekoncert)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2013. aug 02. 20:00


Carmen Souza

Kachupada

világzenekoncert

2013. augusztus 2. (péntek) 20:00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON


Carmen Souza
 első alkalommal jár Magyarországon, a legújabb lemezének anyagát mutatja be zenekarával a Kachupada-turné egyik állomásán, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Az énekesnő a Zöld-foki-szigetekről Portugáliába bevándorló családban született, jelenleg Londonban él. Hatott rá a Zöld-foki-szigetek zenei hangulatát mélyen meghatározó „sodade” melankóliája, valamint a kreol nyelv, amelyen a mai napig énekel. Zenei pályafutásában megkerülhetetlen szerepe volt annak a stiláris nyitottságnak, amit a vele kezdettől együttműködő bőgős, Theo Pas’cal képvisel. Eddig négy albumot készítettek, melyekben a zöld-foki morna, a latin és afropop illetve amerikai jazz jegyei egyaránt fellelhetők. Egy eddig ismeretlen zenei világ született: magával ragadó világ, egy különlegesen érzékeny hanggal.

„Zenéjének megtévesztő egyszerűsége és kivételes tisztasága annak a különleges zenei keveredésnek köszönhető, amely a Zöld-foki-szigeteki gyökereknek a jazz-zel és a modern soul hatásokkal való találkozásából megalkotta ezt a csodálatosan vibráló, akusztikus hangzású, izgalmasan hibrid műfajt: a XXI. század világzenei soulját” (David Sylvian).

 

A zenekar tagjai:

Carmen Souza – ének, gitár

Theo Pas’cal – basszusgitár, bőgő

Filipe Melo – zongora

Elias Kacomanolis – dob, ütőhangszerek

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!