Danny mesél: KODZSUGUKILA, A BOSZORKÁNY

Szent Margit kolostor-romok
2023. jún 18. 10:30


INGYENES!

Danny mesél:

KODZSUGUKILA, A BOSZORKÁNY

afrikai mese bábokkal és különleges hangszerekkel

2023. június 18. vasárnap 10:30

Margitszigeti Színház – Szent Margit kolostor-romok

Az amerikai zenész, zeneszerző, mesélő és előadó Danny Bain, 2010-ben érkezett Magyarországra, azóta számos gyerekelőadása született, melyekkel bejárta már az országot.

A 2017-ben a veszprémi Kabóca Bábszínházban bemutatott Kodzsugukila, a boszorkány c. előadás a IX. Gyermek- és Ifjúsági Szemlén különdíjat kapott, és a szintén 2017-ben bemutatásra került A hét királyfi c. nagyszínpadi zenés mese bekerült a IX. Kaposvári ASSITEJ Biennáléra. Danny a Kodzsugukila, a boszorkány előadásban nyújtott kiemelkedő alakításáért a 2018. szeptemberi Kolibri Évadnyitó Fesztiválon elnyerte a Michel Indali-díjat. Az "Ez nem az Apu hangja!" című mesekönyve pedig bekerült a Gyerekirodalmi Intézet az év 50 legjobb Gyermek- és Ifjúsági Könyve közé, és a Szép Magyar Könyv díjat is elnyerte.

Dzséli, a zenész és varázsló repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kalili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses gazellát és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, s mivel varázsló, aki muzsikál, még az is lehetséges, hogy valójában maguk a dobok beszélnek.

Időtartam: 45 perc

Ajánlott korosztály: 3-99 év

Író: Sándor Anna

Zeneszerző: Danny Bain

Zeneszöveg: Bain Melinda, Danny Bain

Tervező: Bodnár Enikő

Rendező: Szántó Viktória

Szereplő: Danny Bain

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!