Duna Karnevál Gála

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2015. jún 21. 08:00


Duna Karnevál Gála

Világkarnevál

2015. június 20. (szombat) 20.00 óra
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

(2 óra 30 perc, egy szünettel)

A Duna Karnevál Nemzetközi Multikulturális Fesztivál alapítása óta a minőségi kulturális turizmus kiemelt attrakciója. Művészi értékekben gazdag, változatos programot kínál, célja a határok nélküli magyar kulturális örökség világ- és európai szintű népszerűsítése mellett a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése.

Az idei fesztivál 20 ország részvételével 20 napig tart, és felvonultatja az elmúlt két évtized legsikeresebb produkcióit, előadóművészeit. A 80 programon közel 2000 előadó szórakoztatja a közönséget 17 helyszínen. A programsorozat kiemelt eseménye az ünnepi gála, amelynek hagyományosan a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ad otthont.

20. jubileumi Duna Karnevál eseményeinek koronája a Gálaműsor. A Világkarnevál a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 400 művészének egyedi, közös előadása a Magyar Állami Népi Együttes, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd) és a Duna Művészegyüttes főszereplésével Múzeumok Éjszakája-karszalaggal is megtekinthető.

A „hagyomány és újítás” szellemében szerkesztett látványos tánckoncert nemzeteket összekötve különleges együttműködésben mutatja be a kultúrák párbeszédét.

Rendező: Duna Művészeti Társaság

Szerkesztő koreográfusok: Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, Mihályi Gábor Érdemes művész, Juhász Zsolt Harangozó-díjas

Rendező – koreográfus: Mucsi János Harangozó-díjas

A programsorozat fővédnökei: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Bogyay Katalin ENSZ-nagykövet

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!