Klárisok Zenekar: TÍZ, TÍZ, TISZTA VÍZ

Interaktiv meseszínpad
2022. máj 21. 10:30


INGYENES

Klárisok Zenekar:

TÍZ, TÍZ, TISZTA VÍZ

mesekoncert

2022. május 21. szombat 10:30

Margitszigeti Színház – Interaktív Meseszínpad

A Klárisok zenekar a hazai népzenei-világzenei paletta egyik legnépszerűbb, (nemcsak) gyermekeknek szóló zenét játszó formációja.

Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes valamint a kiterjedt népzenei ismereteikre és széleskörű hangszeres tudásukra támaszkodó zenésztársai mesekoncertjein a sok évszázados népi bölcsességek, mesék, mondókák és népdalok harmonikusan fonódnak össze a gyermekpszichodráma és a meseterápia elemeire épülve.

„A koncertek során a fantáziára, a szerepjátékra és a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt alkotjuk meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét.

Tíz, tíz, tiszta víz (2020) című lemezünkön a gyöngysorként felfűzött népdalok, népi gyermekjátékok és mondókák ezúttal ismét az egyik legnépszerűbb mesénket varázsolják elénk: a világszerte ismert, A só típusú népmesét.

Itt azonban – akárcsak a mese néhány hasonló változatában – a szeretet fokmérője nem a só, hanem az életadó tiszta víz.”

- Klárisok Zenekar -

Az együttes agjai:
Korzenszky Klára – ének
Buzás Attila – koboz, saz, csellótambura
Eredics Dávid – szaxofon, tambura, kaval, klarinét, furulya
Porteleki Áron – brácsa, derbuka, tapan

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!