Érkezzen hajóval a Margitszigeti Színház előadásaira!

Érkezzen hajóval a Margitszigeti Színház előadásaira!

MAGASHEGYI UNDERGROUND
szimfonikus remix koncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2022. máj 27. 20:00

JEGYVÁSÁRLÁS
 

MAGASHEGYI UNDERGROUND

SZIMFONIKUS REMIX KONCERT

Sztárvendég: Beck Zoli

2022. május 27. péntek 20:00 (esőnap: május 30. hétfő)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Margitsziget patinás színpadára új kreatív energiákkal feltöltődve és frissített dalparkkal, új átiratokkal érkezik a Bocskor Bíborka vezette Magashegyi Underground zenekar, hogy a korábbi években annyira hiányolt szimfonikus köntösben is megmutassák legújabb dalaikat, természetesen a már-már klasszikus, legnépszerűbb, "kötelező" számok mellett. A zenekar háromnegyed évnyi kihagyás utáni nagy visszatérésként, 2022-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad hangulatos zöld környezetében ad először koncertet Budapesten. A Szimfonikus Remix Koncert új dalai, friss átiratai és a jól ismert slágerek is felcsendülnek egy látványos, kifejezetten erre az alkalomra készülő színpadi verzióban. A koncert ereje nemcsak az ismert dalok teljesebb hangzással megszólaló különleges átdolgozásában rejlik, hanem reményeik szerint a zenei világhoz szervesen kapcsolódó színpadi látvány is elvarázsolja majd a hallgatóságot.

Az est sztárvendége Beck Zoli, a 30Y karizmatikus frontembere, számos Magashegyi dal szövegírója és társ-előadója.

Aki már járt a csapat szimfonikus- vagy szeánsz-koncertjein, tudhatja: szédítő álomutazásra, felejthetetlen élményre számíthat!

Fotó: Oleg Borisuk

 

Beck Zoli

Énekel, zenél, ír, tanít. Zenekara a 30Y töretlen sikerrel halad előre, felbukkant egy irodalmi díj zsűrijében, alapító tagja a Rájátszás nevű projektnek, amely kortárs dalszerzők-előadók és kortárs írók közös alkotó műhelye és színpadi előadása, emellett számos Magashegyi dal szövegírója és társ-előadója. Közös formációban zenél Háy Jánossal, Grecsó Krisztiánnal, Szűcs Krisztiánnal, szerzői, dalszerzői munkájának önálló estjét Gyereknek bátor címmel játssza rendszeresen. A zenélés mellett a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán dolgozik egyetemi adjunktusként. Dalszerzői munkásságát Artisjus-díjjal ismerték el 2012-ben, 2011-ben és 2017-ben dalszerző-szövegíróként volt meghívottja a nemzetközi költészeti fesztiválnak, a Poesiefestival Berlin hivatalos programjának.

Talamba Ütőegyüttes

Az ütőegyüttes elnevezés esetükben egy olyan baráti társaságot és profi zenészekből álló csapatot jelöl, akiknek életcéljuk a zenei műfajok széles repertoárjának bemutatása és ezen műfajok “megbékítése” egymással. Koncertjeiken így éppúgy találkozhatunk Bach fúgáinak vagy Muszorgszkij “Egy kiálltás képei”-nek crossover átiratával, mint a Magashegyi Underground dalainak újragondolásával, dzsesszel, népdalokkal, az afrikai törzsi ritmusokkal vagy éppen pörgős balkáni dallamokkal. Igazi crossover együttes, akik valódi XXI. századi muzsikával szórakoztatják a közönséget itthon és külföldön egyaránt.

Octovoice

Az 1998-ban alakult Octovoice Énekegyüttes sokszínű repertoárjával klasszikusokat és kortársakat is megidézve az a cappella jazz műfajaiban kalandozik. A nyolc hangú vokál-együttes megalakulását követően eleinte különböző korok klasszikus kórusműveit adta elő, majd miután elkezdett a capella jazz-t is énekelni, megújult repertoárjukkal – a ’30-as évek klasszikus swing-jétől a rhythm’n’blues műfajokon át a mai modern irányzatokig – Európa-szerte koncerteztek, s számos hazai médiumban is szerepeltek.

Az Octovoice énekegyüttes tagjai:

Geiger Kinga (szoprán), Pejtsik Panka (szoprán),

Lőrincz Adrienn (alt), Tóth-Kiss Borbála (alt),

Geiger György (tenor), Gaál Attila (tenor),

Selmeczi János (bariton), Pintér Dömötör (basszus)

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

június 2023
július 2023
augusztus 2023
szeptember 2023
No event found!