MAGASHEGYI UNDERGROUND
szimfonikus remix koncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2022. máj 27. 20:00


JEGYVÁSÁRLÁS
 

MAGASHEGYI UNDERGROUND

SZIMFONIKUS REMIX KONCERT

Sztárvendég: Beck Zoli

2022. május 27. péntek 20:00 (esőnap: május 30. hétfő)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Margitsziget patinás színpadára új kreatív energiákkal feltöltődve és frissített dalparkkal, új átiratokkal érkezik a Bocskor Bíborka vezette Magashegyi Underground zenekar, hogy a korábbi években annyira hiányolt szimfonikus köntösben is megmutassák legújabb dalaikat, természetesen a már-már klasszikus, legnépszerűbb, "kötelező" számok mellett. A zenekar háromnegyed évnyi kihagyás utáni nagy visszatérésként, 2022-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad hangulatos zöld környezetében ad először koncertet Budapesten. A Szimfonikus Remix Koncert új dalai, friss átiratai és a jól ismert slágerek is felcsendülnek egy látványos, kifejezetten erre az alkalomra készülő színpadi verzióban. A koncert ereje nemcsak az ismert dalok teljesebb hangzással megszólaló különleges átdolgozásában rejlik, hanem reményeik szerint a zenei világhoz szervesen kapcsolódó színpadi látvány is elvarázsolja majd a hallgatóságot.

Az est sztárvendége Beck Zoli, a 30Y karizmatikus frontembere, számos Magashegyi dal szövegírója és társ-előadója.

Aki már járt a csapat szimfonikus- vagy szeánsz-koncertjein, tudhatja: szédítő álomutazásra, felejthetetlen élményre számíthat!

Fotó: Oleg Borisuk

 

Beck Zoli

Énekel, zenél, ír, tanít. Zenekara a 30Y töretlen sikerrel halad előre, felbukkant egy irodalmi díj zsűrijében, alapító tagja a Rájátszás nevű projektnek, amely kortárs dalszerzők-előadók és kortárs írók közös alkotó műhelye és színpadi előadása, emellett számos Magashegyi dal szövegírója és társ-előadója. Közös formációban zenél Háy Jánossal, Grecsó Krisztiánnal, Szűcs Krisztiánnal, szerzői, dalszerzői munkájának önálló estjét Gyereknek bátor címmel játssza rendszeresen. A zenélés mellett a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán dolgozik egyetemi adjunktusként. Dalszerzői munkásságát Artisjus-díjjal ismerték el 2012-ben, 2011-ben és 2017-ben dalszerző-szövegíróként volt meghívottja a nemzetközi költészeti fesztiválnak, a Poesiefestival Berlin hivatalos programjának.

Talamba Ütőegyüttes

Az ütőegyüttes elnevezés esetükben egy olyan baráti társaságot és profi zenészekből álló csapatot jelöl, akiknek életcéljuk a zenei műfajok széles repertoárjának bemutatása és ezen műfajok “megbékítése” egymással. Koncertjeiken így éppúgy találkozhatunk Bach fúgáinak vagy Muszorgszkij “Egy kiálltás képei”-nek crossover átiratával, mint a Magashegyi Underground dalainak újragondolásával, dzsesszel, népdalokkal, az afrikai törzsi ritmusokkal vagy éppen pörgős balkáni dallamokkal. Igazi crossover együttes, akik valódi XXI. századi muzsikával szórakoztatják a közönséget itthon és külföldön egyaránt.

Octovoice

Az 1998-ban alakult Octovoice Énekegyüttes sokszínű repertoárjával klasszikusokat és kortársakat is megidézve az a cappella jazz műfajaiban kalandozik. A nyolc hangú vokál-együttes megalakulását követően eleinte különböző korok klasszikus kórusműveit adta elő, majd miután elkezdett a capella jazz-t is énekelni, megújult repertoárjukkal – a ’30-as évek klasszikus swing-jétől a rhythm’n’blues műfajokon át a mai modern irányzatokig – Európa-szerte koncerteztek, s számos hazai médiumban is szerepeltek.

Az Octovoice énekegyüttes tagjai:

Geiger Kinga (szoprán), Pejtsik Panka (szoprán),

Lőrincz Adrienn (alt), Tóth-Kiss Borbála (alt),

Geiger György (tenor), Gaál Attila (tenor),

Selmeczi János (bariton), Pintér Dömötör (basszus)

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!