Pat Metheny Trio

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2008. júl 04.


Az 1977-ben alapított Pat Metheny Group mellett, a hat éve működő Pat Metheny Trioban is világhírű zenészek magas színvonalú muzsikálását élvezhetik az igényes jazzmuzsika szerelmesei.

Időpontok:
Július: 04. 19:30
Helyszín:
Margitszigeti Szabadtér Színpad
Műfaj:
Koncert

Pat Metheny már többször, több formációval járt Magyarországon mindig újabb meglepetést és zenei élményt nyújtva a hazai rajongóinak. Ez idén sem lesz másképpen, hiszen a Pat Metheny Trio két másik világhírű zenésszel, a dobos Antonio Sanchezzel és a bőgőssel Christian McBride-dal ad koncertet. A trio január végén jelentette meg új albumát, amelynek nem véletlenül adták a Day Trip címet, a zenészek ugyanis legutóbbi amerikai turnéjuk egyik szabadnapja alatt rögzítették a stúdióban. Az albumon tíz Metheny szerzemény hallható, köztük az Is This America?, amely a Katrina hurrikán New Orleans-ban végzett pusztításáról szól.

Metheny hat évvel ezelőtt hozta létre a triót, amellyel már bejárták az egész világot. A formáció mindhárom tagja önállóan is sztárnak számít a zenei palettán. Pat Metheny-t valószínűleg senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen azon művészek közé tartozik, aki az elmúlt három évtized alatt folyamatosan tágította a különböző zenei stílusok határait. Kilenc kategóriában tizenhét Grammy Díjjal büszkélkedhet.

1977-ben alapított zenekara, a Pat Metheny Group a történelem egyetlen olyan együttese, amely hét egymást követő kiadványáért kapta meg az elismerést. Christian McBride-ot a szólólemezein és számos világsztár oldalán is hallhattuk, mint az egyik legnépszerűbb basszusgitárost, legyen szó pop, soul vagy a klasszikus zene előadóiról. Többek között Diana Krall, Herbie Hancock, Joshua Redman, Jack DeJohnette, Chick Corea, Sting, James Brown éS Queen Latifa is őt tartják a legjobbnak. A mexikói dobos, Antonio Sanchez szintén világhírű zenésztársakkal büszkélkedhet, akik között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Dave Samuels, Chick Corea, John Patitucci, Luciana Souza vagy Michael Brecker, akivel közösen készítették a Grammy-Díjas Wide Angels című albumot.

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!