Piotr Beczala és Rost Andrea gálakoncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2020. júl 17. 20:00


JEGYVÁSÁRLÁS

Piotr Beczala és Rost Andrea gálakoncert

operaáriák, duettek és operett dalok 

2020. július 17. (péntek) 20.00

(esőnap: július 18., szombat)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Piotr Beczala korunk egyik legkeresettebb és legjelentősebb lírai tenorja és legizgalmasabb férfiénekese, aki állandó vendég a világ vezető operaházaiban. A lengyel születésű művészt nemcsak hangja szépségéért, de minden ábrázolt karakter iránti lelkes elkötelezettségéért is tisztelik szerte a világon.

Beczala margitszigeti gálakoncertje előtt a londoni Királyi Operaházban Rodolfo szerepét énekli, tavasszal pedig a New York-i MET-ben Werther szerepét ölti magára. Budapesten partnere a kiváló magyar szoprán, a Kossuth- és Liszt-díjas Rost Andrea lesz, akivel Puccini, Verdi, Strauss, Lehár és Kálmán Imre leghíresebb és legszívhezszólóbb operaáriáit, duettjeit és operett dalait adják elő, felejthetetlen élményekkel ajándékozva meg a közönséget, amely első alkalommal láthatja őket együtt a Margitsziget nagyszínpadán.

Közreműködik: Magyar Állami Operaház Zenekara

Karmester: Halász Péter

Közreműködik: Rost Andrea

Korunk egyik legkeresettebb lírai tenorja, állandó vendége a világ vezető operaházainak.

A művész idei szezonja Hamburgban kezdődött, Angela Gheorghiuval énekelt az Elbai Filharmoniában, és a Brucknerhaus Linzben Helmut Deutsch zongorista közreműködésével. Spanyolországi turnéja Valenciában indul, következő állomásai Coruña, Sevilla, Zaragoza és Girona. Ezután a drezdai Frauenkirche-ben lép fel, ahonnan a német ZDF TV-csatorna minden évben élőben közvetíti híres karácsonyi koncertjét a Musikvereinbe a bécsi Konzerthausba, Wroclaw Országos Zenefórumába és az Esseni Filharmóniába. Ezt követően a 64. bécsi operabálon énekel, majd három operettjátékban lép fel a Zürichi Operaházban. Stanislaw Moniuszko új produkciójában Jontek szerepében láthatja majd a közönség a Bécsi Színházban és Varsóban, a Teatr Wielki-ben. A Bécsi Állami Operaházba Lohengrin és Rusalka két produkciójával tér vissza, és címszerepet játszik Jules Massenet Werther-sorozatában a New York-i Metropolitan Operában. A szezon vége előtt a Castell Peralada Fesztiválon két Aida-előadással lesz jelen, Rodolfo szerepét énekli a Bohéméletben a londoni Covent Gardenben, valamint a Lohengrin címszerepében lép fel a zürichi Operaházban.

Piotr Beczala két albumát a Deutsche Grammophon adta ki „My Heart’s Delight” címmel 2013-ban és „The French Collection” címmel 2015-ben. 2012-ben a drezdai Semperben adott szilveszteri koncertet Christian Thielemann rendezésében, amely CD-n és DVD-n is megjelent, szintén a Deutsche Grammophon jóvoltából. Beczala lenyűgözően debütált a Lohengrin címszerepében Anna Netrebko, mint Elsa partnereként, a felvételt 2017-ben adták ki. Első szólólemeze 2020-ban jelenik meg.

2014-ben ECHO Klassik-díjjal jutalmazták és az “Év énekese” címet nyerte el, 2019-től a Bécsi Állami Operaház kamaraénekese.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!