Queen-Miklós Tibor: Freddie Mercury emlékkoncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2009. aug 15.


Látványos szeánsz-koncert Freddie Mercury emlékére a legjobb hazai énekesekkel
a Margitszigeten

Augusztus 14-én és 15-én, pénteken és szombaton mutatjuk be Egy bohém rapszódiája címen a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon azt a szeánsz-koncertet, amelyben hazai sztárok a rockzene legendás alakjára, a Queen egykori énekesére, Freddie Mercury-re emlékeznek. Az elmúlt évek bebizonyították azt, amit már rajongói a zenész életében vallottak, hogy Freddie műfajának egyszeri és pótolhatatlan alakja volt, egy igazi legenda. A zenész élete rövid volt, ám mégis egy teljes és értékes életművel ajándékozott meg minket. Egyedi és nagyszabású margitszigeti bemutatónkkal az énekes életművének kulcsszavait a „varázslatot és a csodát”, és Freddie Mercury személyét is meg szeretnénk idézni, magát az embert, aki 17 éve távozott, de dalaival még mindig köztünk él!

Az egyedi és nagyszabású produkcióban magyar nyelven szólalnak meg a legcsodálatosabb Queen-világslágerek, Miklós Tibor költői fordításában. Az ismert dalok nemcsak Freddie Mercury karizmatikus személyiségét idézik meg, hanem összefüggő láncot alkotva a kivételes képességű zenész életébe is bepillantást nyújtanak. A legendás rock-zenészt és az életében szerepet játszó személyeket a legkiválóbb hazai énekesek keltik életre: Serbán Attila, Szomor György, Varga Miklós, Zentai András, Puskás Péter, illetve Tóth Vera és Tóth Gabi.

A kétrészes, 2 órás koncert-show-t látványos panorámavetítés, valamint nagy létszámú zenekar és tánckar kíséri.

A koncert 25 dalból álló zenei anyagát tartalmazó CD-t, limitált példányszámban csak a koncert napjain vásárolhatják meg a helyszínen, azaz augusztus 14-én és 15-én, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A Freddie Mercury emlékkoncerthez Freddie-kiállítás, könyvdedikálás és after party is kapcsolódik!

Augusztus 14-én, pénteken este 7órától, 15-én, szombaton zárásig lesz megtekinthető a Freddie-emlékkiállítás a Margitszigeti Színpad kerengőjén, amelyen archív felvételek és dokumentumok lesznek láthatók.

A Freddie Mercury emlékkoncert margitszigeti bemutatóján a közönség soraiban foglal majd helyet Peter Freestone, az egykori sztár kedvenc szakácsa és barátja. A Margitszigeti Színpad kerthelyiségében a bemutatót követően dedikálja a rajongók körében már sikert aratott könyvét, a Mister Mercury-t.

Az előadás utáni after party-n mindkét este a Queen Unplugged Project Zenekar játszik. A partin csak az előadás közönsége vehet részt!

ELŐADÓK:
Serbán Attila
Szomor György
Varga Miklós
Zentai András
Tóth Gabi
Tóth Vera
Puskás Péter
Nagy Anikó
Naszvagyi Tamás
Ekanem Bálint
Deák Fruzsina
Miklós Eponin

További közreműködők: tánckar és kórusKoreográfia: Bakó Gábor, Fincza Erika, Kátay Róbert
Ruhák: Braier Zsuzsa
Játéktér: Szolga István 
Zenei vezető: Szomor György, Nagy Anikó

Dalok magyar szövege, szerkesztő, rendező: MIKLÓS TIBOR

esőnap: augusztus 17.

Jegyárak: 8.400- 6.900- 5.900- 4.900- 3.900-

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!