Stacey Kent – koncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2016. jún 12. 20:00


Stacey Kent koncert

jazz-koncert

2016. június 12. (vasárnap), 20 óra

Esőnap: június 13. (hétfő) 20 óra

A koncert várható vége: 21.40

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

Stacey Kent világhírnévig vezető útja akár egy hollywoodi film forgatókönyve is lehetne.Amerikai diákként Európában tanult összehasonlító nyelvészetet, ám karrierje – a szintén akadémiai tanulmányokat folytató későbbi férjével, Jim Tomlinsonnal való találkozásuk után – 180 fokos fordulatot vett. Kölcsönös vonzódásuk mellett a jazz zene iránti rajongásuknak köszönhetően a közös hangot is hamar megtalálták, egy évvel később már zenei tanulmányokat folytattak Londonban.

Stacey robbanásszerű karrierjét csak néhány szárnypróbálgatás előzte meg, hiszen a különleges hangban és kisugárzásában rejlő lehetőséget szinte azonnal felismerte Humphrey Lyttelton, a BBC legendás jazz-szerkesztője, aki nemcsak lemezszerződést ajánlott a fiatal dívajelöltnek, hanem filmszerepet is a III. Richárd nagyszabású moziváltozatában. A mesébe illő történet azonban itt közel sem ért véget. A ’97-ben megjelent, romantikus dalokat feldolgozó Close Your Eyes című lemezét a közönség és a szakma egyaránt kitörő lelkesedéssel fogadta. Röviddel ezután meghívást kapott Amerika egyik legnézettebb csatornájának, a CBC Sunday Morning című műsorába, amivel nemzetközi ismertséget szerzett.

Az énekesnő népszerűségét a megszámlálhatatlan fellépés mellett jól példázza, hogy napjaink legdivatosabb amerikai krimi írója, John Harvey is „megénekelteti” Stacey-t egy izgalmas történetében, vagy hogy a filmcsillag, Clint Eastwood 70. születésnapi partiján is ő gondoskodott a fogadáshoz illő hangulatról.  Hogy egy „szakmaibb” példát is említsünk, a háromszoros Oscar-díjas dalszerző, Jay Livingston Billie Holiday és Ella Fitzgerald mellett említi Stacey Kent jazztörténeti jelentőségét.

A romantikus alkatú énekesnő majd minden dalát áthatják az érzelmek. Számaiban leggyakrabban szerelemről, románcról, romantikus történetekről mesél, amelyek időtlenségüknél, bájos és nem ritkán humorral fűszerezett előadásmódjuknál fogva fiataloknak és idősebbeknek egyaránt kedvesek.  Koncertjein nem ritka, hogy a széksorok között akár három generáció képviselő is helyet foglalnak.

Napjaink egyik legnépszerűbb amerikai jazzénekesnője, a világsztár jazzdíva először ad nagykoncertet kvartettjével a Margitszigeten.

www.staceykent.fr
www.facebook.com/StaceyKent

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!