Szarka Tamás: ESTHAJNAL

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2022. aug 19. 20:00

Jegyvásárlás

Szarka Tamás:
ESTHAJNAL
ősbemutató

2022. augusztus 19. péntek 20:00 (esőnap: augusztus 22.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Zene – szöveg – librettó: Szarka Tamás
Rendező: Bozsik Yvette
Producer: Bán Teodóra

KONCERT-SHOW: új dalok, versek, különleges zenei hangzás és látványvilág, autentikus táncok, főszerepben a hazai popkultúra kiemelkedő tehetségei!

A Kossuth-díjas Szarka Tamás által megálmodott egyedi zenei világ lehetőség arra, hogy az Esthajnal című dramatikus mű ebben a kivételes formában létrejöjjön.

A címszereplő és főszereplő, valamint a további közreműködők egytől-egyig kiváló tehetséggel megáldott művészek, akik a megható, különleges dalokon keresztül körvonalazódó történetet hitelesen, a közönség szívéhez eljutva tudják átadni.

Az egyedi, Szarka Tamásra jellemző, zenei világ mellett az alkotó finom költészete is jelen lesz az új formátumú műben, így a két világ együtt, speciálisan alkotja meg a mondanivaló és a zene egyesítésében megszülető produkciót.

A Margitszigeten megvalósuló, máshol nem látható koncertszerű előadás, a színházi produkció és a show világa között hoz létre olyan fúziót, amely egyben történetmesélés, színes látványvilággal megfogalmazott, kétrétegű zenei produktum.

Alapja a nagyívű produkciónak az autentikus, erős, eredeti cigány zenei hangzásvilág, költői versénekekkel, a széles horizontot nyitó világzenei kiterjedésben. A csillogó zene dúsítására a másik réteget a szimfonikus, klasszikus hangszereken megszólaló, ritmushangszerrel karakterizált elemek egészítik ki.

A szerző Szarka Tamás énekes, zeneszerző, zenész, költő, a Ghymes együttes alapító tagja.

A mű Gorkíj egyik kisregénye, a Makar Csudra alapján íródott.

Büszkeség, szerelem, élet és halál elválaszthatatlan ellentétek találkozás és vonzása adja a mű szépségét.

Programajánló

május 2022
június 2022
július 2022
augusztus 2022
No event found!