XVIII. Duna Karnevál Gála

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2013. jún 21. 20:00


XVIII. Duna Karnevál Gála – Cigány Karaván

mulatság

2013. június 21. (péntek) 20:00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Fesztivál célja alapítása óta emelkedő minőségű, művészi értékekben gazdag, változatos programokat kínálni: határok nélküli magyar kulturális örökségünk világ és európai szintű népszerűsítése és a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése.

A külföldi vendégek között egyaránt megtalálhatók a határon túli magyar hivatásos és hagyományőrző együttesek valamint Európából, Ázsiából és a tengerentúlról érkezett egzotikus társulatok is. Minden évben 10-12 külföldi együttes közel 300 művésze érkezik a Duna Karneválra. 

Idén a gálán – melynek immár hagyományosan a Margitsziget Nagyszínpad ad otthont – Cigány Karaván címmel a külföldi és hazai táncegyüttesek egyedi, közös előadása látható a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes főszereplésével.

A Duna Karnevál napjainkra Budapest fesztiválváros és Európa kulturális életében a nemzeti és nemzetközi hagyományok méltó képviselőjévé vált. A rendezvény a magyarországi fesztiválok minősítési rendszerében a legmagasabb fokozatú, „Kiváló Fesztivál” címet nyerte el.

A Duna Karnevál szervezője: a Duna Művészeti Társaság

Az est rendezője: Mucsi János, igazgató, művészeti vezető

A programsorozat fővédnökei: Bogyai Katalin, az UNESCO Közgyűlés Elnöke, nagykövet, Dr. Fazekas Sándor miniszter, Vidékfejlesztési Minisztérium

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!