A spanyol virtus KÖRNYEI MIKLÓS gitárművész koncertje

Környei Miklós gitárművész koncertje
A sevillai borbély előadás előtt

Margitszigeti Színház - Kerengő
2024. jún 29. 19:00


Csak operajeggyel!

Környei Miklós gitárművész koncertje
A sevillai borbély előadás előtt

2024 június 29. szombat 19 óra

Margitszigeti Színház – Kerengő

A háromszoros Fischer Annie ösztöndíjas és Junior Príma-díjas művész, a Margitszigeti Színház kerengőjében - az operabemutató előtt -, hangulat teremtő koncertet ad spanyol szerzők műveiből.

A koncert kizárólag Gioachino Rossini: A SEVILLAI BORBÉLY című operabemutatóra váltott belépőjeggyel tekinthető meg!

2011-ben köztársasági ösztöndíjasként diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Eötvös József osztályában.

Nagy hangsúlyt fektet a kamarazenélésre, partnerei a legkülönfélébb hangszereken játszanak: hárfa, fuvola, klarinét, cselló, gitár, fagott,

zongora, cimbalom és ének. Kamarazene professzorai Devich Sándor, Devich János és Botvay Károly voltak. 2010-ben jelent meg elsőlemeze „Chamber music for oboe & guitar” címmel, melyen Bartus Réka oboaművésszel hallható. 2014 nyarán vette fel az „Espanoleta” címet

viselő, spanyol tematikájú lemezét. Karosi Bálint Hármasversenyét Szalai Andrással (cimba-lomművész), Razvalyaeva Anasztáziával (hárfaművész) és az Anima Musicae Kamarazene-karral mutatták be és rögzítették a Hungarotonnál.

Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja (Madrid, Briosco, Marosvásárhely, Bécs, Rust, Gorizia, Kutna Hora), rendszeresen koncertezik szólistaként és kamarazenészként itthon és külföldön. A Zeneakadémia által indított tehetséggondozó program (2010/2011) egyik kiválasztottjaként legfontosabb céljának a klasszikus gitárzene népszerűsítését tartja.

Művészeti vezetője a fiatal zenészekből alakult Musiciens Libresnek.

„… A klasszikus hangszer itt klasszikus fegyelemmel párosult. Előadása sokszínű és differenciált volt, a hangszer éneklő lehetőségét is megmutatta. Technikai gondok nélkül, szép hangon és ritmikusan játszik. Környei Miklós kiváló fiatal művész, …”

Medveczky Ádám
Liszt-, Kossuth-díjas karmester

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

No event found!