Mezítláb a réten – születésnapi koncert és nyitóesemény

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2018. jún 09. 18:00


ALEXANDER RYBAK váratlan betegsége miatt nem tud részt venni a június 9. 19 órára meghirdetett a „MEZITLÁB A RÉTEN” koncerten, azonban az esemény MEGTARTÁSRA KERÜL. A Budapesti Nyári Fesztivál nyitóeseményére a szervezők és a közreműködők KIBŐVÍTETT ÜNNEPI MŰSORRAL várják ÖNÖKET. Érkezés 18 órától ….Koncert kezdés 19 óra… Margitszigeti Nagyrét ( a Margitszigeti nagyszínpaddal szemben )

Mezítláb a réten

születésnapi koncert és nyitóesemény

Sztárvendég: Alexander Rybak

2018. június 9. (szombat) 18.00

Margitszigeti Nagyrét

A PROGRAM INGYENES

1-99 éves korig ajánlott

Ünnepeljük közösen ingyenes nagykoncerttelkeringő világrekord-felállítással és a nyár fényeivel a Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. születésnapját!

1938-ban, éppen 80 éve nyitotta meg kapuit a Budapesti Nyári Fesztivál központi helyszíne, a nagy múltú Margitszigeti Nagyszínpad. Ennek alkalmából nemcsak a színpadon készülünk kivételesen színes programsorozattal, hanem annak közvetlen környezetében is ingyenes közösségi eseményekkel köszöntjük a jubiláló színpadot, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a minőségi kulturális kikapcsolódás élményét.

Az ünnepi évad nyitóünnepsége kiköltözik a budapestiek egyik legkedveltebb szabadidős helyszínére, a Margitszigeti Nagyrétre, hogy a Magyar Állami Operaház Zenekara és az Eurovíziós Dalverseny-győztes hegedűvirtuóz-énekes, a mindig fergeteges hangulatot keltő Alexander Rybak ingyenes nyitókoncertjén gyerekekkel, fiatalokkal és idősebbekkel egyaránt együtt ünnepelhessük meg ezt a szép évfordulót. A kivételes kisugárzású zenész 2016-ban sztárvendégként közreműködött a Margitszigeti Szabadtéri Színpad első Virtuózok Örömünnep-koncertjén, és most visszatér, hogy a színház születésnapja alkalmából ismét megajándékozza a budapesti közönséget egyedi játékával.

Állítsuk fel együtt a közös keringőzés világrekordját! A legnépszerűbb tánczenékből és közkedvelt zeneművekből összeállított műsor keretein belül kísérletet teszünk az egyszerre legtöbben keringőzők világrekordjának felállítására is, az este végén pedig a résztvevőkkel együtt engedjük útjára a nyár fényeit, hogy bearanyozzák a budapesti nyári éjszakát.

A rendezvény ingyenes!

Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara
Sztárvendég: Alexander Rybak, hegedűvirtuóz
Karmester: Héja Domonkos
Közreműködik Stefan Ibsen Zlatanos zongoraművész

Az Operazenekar születésnapi köszöntője

 

Bizet: Carmen Suite
Prelude
Aragonaise
Habanera
Chanson du Toréador
Seguidilla
Marche du Toréadors

Prokofjev: Lovagok tánca a Rómeó és Júlia című balettból

Bál a réten

Csajkovszkij:Polonéz az Anyegin című operából

Csajkovszkij:Virágkeringő a Diótörő című balettból

Johann Strauss:Tere-fere polka Op.214

Johann Strauss: Kék Duna keringő Op.314

Johann Strauss: Paraszt-polka Op.276

Johann Strauss: Bécsi vér Op.354

Tánc a XX. században

Hacsaturian: Walzer az Álarcosbálból

Sosztakovics: 2. Jazz-suite Walzer

L.Bernstein: 3 táncepizód az “On the town”-ból

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!