ŽAGAR – Electric Rituals – koncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2019. aug 23. 20:00


ŽAGAR – Electric Rituals

koncert

2019. augusztus 23. (péntek) 21.00

(ESŐNAP: augusztus 24., szombat)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Zságer Balázs vezette Žagar megalkuvás nélkül, bátran járja saját útját és inspiráló, felemelő világot teremt közönségének. A hazai elektronikus szcéna éllovasaként mindig a megújulás jellemzi. Ezúttal számos tehetséges vendégművésszel lépnek fel, nagy hangsúlyt fektetve a vizuális megjelenésre, a színpadi látványvilágra. A végeredmény egy igazán sodró és kiforrott pszichedelikus flow-élmény.

Žagar tagjai:
Zságer Balázs – Billentyűk, elektronika
Zságer-Varga Ákos – Bass, elektronika
Lázár Tibor – Dob

Vendégművészek:
Bukky – Ének
Barabás Lőrinc – Trombita
Ibro Fall – Balafon, ütőhangszerek
Gozlán Fatima – Ney, ütőhangszerek
Bakai Márton – Hegedű

visual by Bimaxim

Barabás Lőrinc
Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet aktív szereplője, egyik mozgatórugója. Az elmúlt tíz évben klubestjei és formációi termékeny talajt biztosítottak a jazz és az elektronika határmezsgyéjén kísérletező rokonlelkek számára. Olyan eseményeken tett szert szélesebb nemzetközi ismertségre, mint például a Montreaux Jazz Fesztivál, a londoni iTunes fesztivál, ahol Valerie June-nal játszott közösen, de olyan előadókkal is osztozott már a színpadon, mint a Thievery Corporation, Bonobo vagy Erik Truffaz. Az új Žagar lemezen a Mushrooms are Singing cimű számban vendégszerepel.

Bakai Márton
Bakai Márton, az esztergomi virtuóz hegedűs kötéltáncosként egyensúlyoz a bécsi klasszika és a csángó népzene között, néha megbillen, de biztosítókötélként tartja a világzenei vezérfonal. Komolyzenei projektekben, world music formációkban és kortárs kísérletekben is részt vett márl. A hegedűvel önkifejez, szórakoztat, elvarázsol, elgondolkodtat, kommunikál. Táncszínházas munkái: Dolgozott Hód Adriennel, Kovács Gerzson Péterrel, Dresch Mihállyal, továbbá részt vett a Duna TáncMűhely több darabjában melynek zenéjét maga írta. A Žagar zenekarral eddig egy teltházas fellépése volt a Művészetek Palotájában, ahol több számban is vendégszerepelt.

Gozlán Fatima
Fatou egy nagyon komplex zenész, ütőhangszeres, fúvós, énekes és zeneszerző egyben. Arab ütőhangszereken (darbuka, djembe) és ázsiai fafuvósokon (ney, bansuri) is játszik. Stílusa a szufi, az indiai és az afrikai törzsi zenékből merít inspirációt. Különleges hangzásvilága egy igazi utazás a belső ösvényen,  annak felfedezése, hogyan tud a zene úgy létezni, mozogni és lélegezni mint egy élő organizmus. Utazásai során olyan nevekkel hozta össze a sors mint Okay Temiz, Giovanni Hidalgo, Balázs Elemér és sokan mások. Saját zenekara mellett jelenleg is aktiv tagja az Amerikai Brooklyn Gypsiesnek, a Britt Kaya Projectnek és az Olasz Spy from Cairo zenekaroknak. Az új Žagar album több számában is vendégszerepel, többek között a Ghost Orchid c. dal fűzödik a nevéhez.

Ibro Fall
Cheikh Ibrahima Fall az Euro-African Playground Afrojazz zenekar djembe szólistája, zeneszerzője a guineai Bokéban nőtt fel, ahol 6 éves korától tanult djembén és basszus dobokon (dundun, sangban, kenkeni) játszani. 10 éves korától már szólistaként játszott, 12 éves korától pedig tradicionális táncot tanult Guinea egyik legjobb tánccsoportjában, a Batafon-ban. 17 évesen a szenegáli Saly-ba költözött, ahol a legnevesebb szenegáli együttes a Bougarabou szólistája lett. 18 évesen a dakari Africa Matimbo ütős-, tánc- és színjátszó csoportban táncolt. 19 évesen valóra váltotta nagy álmát, megalapította saját csapatát, a Djakarlo-t, mely Guinea tradicionális történeteit eleveníti meg ütőhangszerekkel, tánccal és sokszor humoros játékkal. A kivételes tehetségű zenész és táncos a nyugat-afrikai kultúra professzionális képviselőjeként 2011 óta Magyarországon él és tanít. Szólistája és mestere volt a Sankolokan zenekarnak. 2013-ban alapította meg legtehetségesebb tanítványaival új csapatát, a Sanké Percussion Group-ot. A Žagar zenekarban főleg az afrikai balafonon és djembén játszik. eddig egy teltházas fellépése volt a Művészetek Palotájában, ahol több számban is vendégszerepelt.

Bukky
A nigériai gyökerekkel rendelkező Bukky néhány amatőr formációban való éneklés után idén lett a Žagar zenekar állandó vendégénekese, emellett jelenleg a Bukky & Barta duóban énekel. Szerteágazó zenei érdeklődés jellemzi, melyben ugyanúgy megfér egymás mellett a soul, hip hop, R&B, jazz, és az elektronikus zene mint a rock vagy az autentikus afrikai zenék. Zenei téren leginkább az érzések inspirálják, hogy hogyan lehet különböző érzéseket kiváltani, megtapasztalni, illetve közvetíteni a zene által. Hangja az új Žagar album több dalában is hallható, pl. a You Gotta Change című számban.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!