A. L. Webber: Evita – musical BEMUTATÓ

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2016. júl 08. 20:00


Andrew Lloyd Webber – Tim Rice:

EVITA

MUSICAL BEMUTATÓ

2016. július 8. (péntek) és július 10. (vasárnap) 20.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

(2 és fél óra, egy szünettel)

„Visszajövök és millióké leszek” – mondta Eva Perón (Evita), az argentin miniszterelnök felesége halála előtt, aki a szegénységből önerőből felemelkedve olyan életet élt, amely mintaként szolgálhat mindannyiunk számára. Emléke máig tovább él, rendkívüli alakját pedig a zseniális szerzőpáros, Andrew Lloyd Webber és Tim Rice népszerű musicalje, valamint a Madonna főszereplésével ebből készült film tette világszerte mindenki számára ismertté.

Nem csoda, hogy az 1980-as első magyarországi bemutatót követően, amely a Margitszigeten volt, minden évtizedben színpadra állították a Szabadtéri Színpadon, ugyanis örök értékeivel, az emberi sorsok megható ábrázolásával valamint nagyhatású zenéjével is a musicalek legnagyobb klasszikusai közé tartozik.

Az Eva Perón alakját és legendás személyiségét megelevenítő világklasszis musical Juronics Tamás új rendezésében kerül színre a legkiválóbb hazai sztárok közreműködésével. A címszerepet Radnay Csilla alakítja, Che Guevaraként Sándor Péter, Juan Perón szerepében Egyházi Géza látható.

Eva Perón: Radnay Csilla
Che: Sándor Péter
Juan Perón: Egyházi Géza
Magaldi: Bot Gábor
Lány: Török Anna

Közreműködik: Szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, tánckara és a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Magyar szöveg: Miklós Tibor
Díszlettervező: Fodor Viola
Jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias
Világítástervező: Stadler Ferenc
Karigazgató: Kovács Kornélia
Súgó: Molnár Tünde
Ügyelő: Bacsa Erika
Zenei asszisztensek: Flórián Gergely, Kovács Gábor
Koreográfus-asszisztens: Czár Gergely
Rendezőasszisztens: Czene Zoltán

Karmester: Koczka Ferenc
Rendező-koreográfus: Juronics Tamás

A Szabad Tér Színház és a Szegedi Nemzeti Színház koprodukciós előadása.

Egy törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának erkélyén. Előtte százezres, rajongó, zokogó tömeg, s könnyekkel a szemében búcsúzik: „Ne sírj értem Argentína!” Eva Perón, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hirtelen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: valaki, aki bárhol is van, segíteni akar másokon. Bár a pompa lett az osztályrésze, jól emlékszik még, mit jelent a nyomor.

Evita életútja példaértékű a ma embere számára. Hitével és kitartásával, a szegénység kátyúját maga mögött hagyva az ország élére emelkedett. Életének mottója nem a fényűzés és a gazdagság elérése volt, hanem lelkében romlatlannak maradva segíteni másokon, reményt adni az elesetteknek. Az utca emberéből az elnök feleségévé válva adott millióknak hitet.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!