Maszk Bábszínház:
FURFANGOS CSODADOKTOROK
bábelőadás
5 éves kortól ajánlott

Margitszigeti Színház - Kerengő
2023. ápr 30. 11:00


INGYENES!

Nyit a margitszigeti JEGYPÉNZTÁR

Ezen a hosszúhétvégén (2023. április 29. – május 1.) szombaton, vasárnap és hétfőn 11-től 12-ig ingyenes gyermek- és családi programokkal várjuk vendégeinket!

Maszk Bábszínház: 

FURFANGOS CSODADOKTOROK

bábelőadás
5 éves kortól ajánlott

2023. április 30. vasárnap 11:00

Az előadás nagyméretű bábokkal, élőszereplőkkel és sok zenével egy vidám történetben meséli el a kurucok és a labancok kalamajkáit.

Előadja:
Havas Zsolt és Havas Edina

„Szegény Gyurka! A kis pásztorfiú nagy bajba jutott! A rábízott nyájat elhajtotta a labanc őrmester! A fogadós is dühöng: az ellenség fizetség nélkül itta ki az összes borát, és Huszt vára is labanc kézen van… - ez nem mehet így tovább! A kuruc generálisnak azonban nincs serege, pénze, ágyúja a várostromhoz. Valamit azonban mégiscsak tenni kell! 

Hírét veszik, hogy a labanc várkapitány betegeskedik. Kipróbált már mindenféle orvosságot és gyógymódot, de sem varázsszer, sem tudomány nem segített a baján.  

Nem segít azon már csak a … kuruc csalafintaság! De végül a labanc baján segítenek-e, vagy inkább a magukén a furfangos magyarok? 

A csudadoktorok egymás után érkeznek a várba, hozzák a segítséget, amellyel kikúrálják bajából - és várából - a kapitányt.”

A darab Jókai Mór Huszti beteglátogatók c. rövid novellája alapján készült, megjelenítve Rákóczi alakját, felidézve a szabadságharcot is.

Előadás után a Maszk Bábszínház izgalmas történelmi társasjátékkal várja a gyermekeket a Margitszigeti Színház előterében, a kerengőben.

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!