Orquesta Buena Vista Social Club ® featuring Omara Portuondo & ELIADES OCHOA

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2013. júl 21. 20:00


Orquestra Buena Vista Social Club ® featuring Omara Portuondo & Eliades Ochoa

világzenekoncert

2013. július 21. (vasárnap) 20:00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

(100 perc, szünet nélkül)

Havanna legforróbb hangulatú zenés klubja, a BUENA VISTA SOCIAL CLUB a kilencvenes évek közepén vált világhírűvé. Ry Cooder producer és Wim Wenders rendező nagy sikerű dokumentumfilmje ekkor ismertette meg e nagyszerű muzsikusokat és a zenéjük által képviselt életérzést a nagyvilággal.

A zenekar meseszerű története a Castro előtti időkre nyúlik vissza, amikor az immár világmárkává érett nevű klub virágkorát élte. Akkoriban a Buena Vista és a hozzá hasonló, főleg feketéket tömörítő társasági klubok jellemezték a gyakran baráti, családi szálakra épülő társadalmi életét. E helyek a nosztalgikus, idillikus Kuba-kép megtestesülései voltak, a nagy beszélgetések, kártyapartik, szivarsodrások és persze az autentikus kubai muzsika szigetei.

Cooder a 90-es évek közepén határozta el, hogy leporolja a rá hatalmas benyomást tevő klubot és zenéjét, felkutatja az eredeti muzsikusokat és újra zenekarrá szervezi őket. Munkájának sikerét a BUENA VISTA SOCIAL CLUB című album 5 millió eladott példánya és a Grammy-díj igazolta, a dokumentumfilmet pedig Oscarra jelölték.

A zenekart ma egy sor veterán zenészlegenda illetve azok leszármazottjai alkotják. A nézők a koncerteken a legendás filmből is jól ismert arcokkal találkozhatnak, mint pl. a trombitás Barbarito Torres, a harsonás Guajiro Mirabal, valamint az Orquesta zenei igazgatója, Jézus Aguaje Ramos. Az olyan tehetségek, mint Carlos Calunga és Idania Valdés énekesek, vagy a virtuóz zongorista, Rolando Luna mellett az idei turné különleges vendégei: Omara Portuondo énekesnő és a kubai zene nagykövetének nevezett Eliades Ochoa.

A margitszigeti koncert a nyár egyik legizgalmasabb és legjobban várt bulija lesz, rummal, szivarral és a kubai dallamokat megszólaltató legendákkal.

Videóajánlók:
http://youtu.be/tnFfKbxIHD0
http://www.youtube.com/watch?v=UXwLBS3yUkA
http://www.youtube.com/watch?v=ZSEiyF64z3o
http://youtu.be/8c6u4PFKg_o

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!